ivan posavec
ZID PREPUN EMOCIJA

Moja oaza: Pogledajte naljepši dio stana Anje Alavanje Romac koji je uredila sa suprugom

Voditeljica emisije "Zdravlje na kvadrat" obožava zid u dnevnom boravku koji je zajedno sa suprugom ukrasila fotografijama obitelji, plakatima i različitim dekoracijama i koji, na sreću, nije stradao u nedavnom zagrebačkom potresu.

MEDITERANSKI KUTAK

Zid u dnevnoj sobi podijeljen je na dva dijela - bijeli i sivi, i tu se nalazi naš mediteranski kutak. Dekoraciju napravljenu od morskih naplavina - koju u šali zovemo Brkati galeb s lulom - kupila sam u jednoj galeriji u Rovinju, gdje smo godinama ljetovali prije kupnje apartmana na Murteru. Uz njega savršeno paše minijatura poznatog riječkog slikara Voje Radoičića s morskim motivima

anja alavanja zagreb 13032020 fotografija ivan posavec
Ivan Posavec

SJEĆANJE NA SANTORINI

Obožavam putovati, a zauvijek ću pamtiti i ljeto na Santoriniju 2011. Oduševilo me što taj grčki otok i uživo izgleda kao na razglednici. Živo se sjećam bijelih kućica s plavim kupolama i prekrasnog zalaska sunca - kojem su ljudi u grupama pljeskali, što sam vidjela prvi put u životu.

anja alavanja zagreb 13032020 fotografija ivan posavec
Ivan Posavec

OPERACIJA ‘ZID’

Još kada smo se 2011. uselili u dvoipolsobni stan na Jarunu, ja i moj suprug Željko Romac, glazbenik i agronom, imali smo ideju da cijeli zid u dnevnoj sobi bude prekriven dekoracijama - obiteljskim fotografijama, plakatima i kolažima, praznim okvirima za fotografije ili okvirima pretvorenim u mala ogledala. Čim sam ih dovoljno skupila, započeli smo ‘operaciju zid’, za koju nisam ni slutila koliko će biti komplicirana. Najprije smo sve uokvirene fotografije složili na podu, a onda ih, jednu po jednu, stavljali na zid - što je trajalo pola dana. Nije mi žao jer mi je i danas to najdraže mjesto u stanu. Svi se čude koliko obiteljskih fotografija imam na papiru jer ih danas rijetko tko razvija. Zapravo je riječ o malom triku - fotografije sam izrezala iz raznih časopisa za koje sam davala intervjue.

anja alavanja zagreb 13032020 fotografija ivan posavec
ivan posavec

TRI GENERACIJE

Uvijek mi je toplo oko srca kad pogledam ove tri obiteljske fotografije jednu do druge. Na prvoj sam ja kao trogodišnjakinja s mamom Lidijom, dekoraterkom. Na drugoj sam u visokoj trudnoći s Jakovom i podsjeća me na vrijeme kad sam majčinstvo doživljavala kao nešto idilično, i ne sluteći da će uslijediti godine nespavanja. Na trećoj sam s Jakovom kao troipolgodišnjakom i tu je jasno da je majčinstvo, unatoč nespavanju, predivno. Jakov i njegov mlađi brat Ivor su pošarali zid ispod te tri fotografije, a mi to nikada nismo obrisali.

anja alavanja zagreb 13032020 fotografija ivan posavec
Ivan Posavec

OTKAČENI KOLAŽI

Na kolaže umjetnice Ivane Jurić upozorio me suprug, koji je veliki ljubitelj likovnosti. Čim sam ih vidjela, oduševila sam se i kupila dva, a posebno mi je drag ‘Super Pussy’ - kolaž s djevojkom koja sjedi na WC-u.

anja alavanja zagreb 13032020 fotografija ivan posavec
Ivan Posavec


Pročitajte i:

Linker
25. travanj 2024 21:45