Mirjana Mikulec spremna je na novu, 17. sezonu hit emisije
 Mario Poje /
Moja oaza

Mirjana Mikulec pokazala nam je svoju spavaću sobu i otkrila kako postići eleganciju bez puno ulaganja

Nagrađivana dizajnerica interijera, čija bi emisija uskoro trebala započeti sa 17. sezonom emitiranja, obožava svoju spavaću sobu, a pogotovo ormar u kojem je jedan dio namijenjen isključivo za torbice. Samo za magazin Gloria otvorila je vrata svoje oaze.

Vedran Peteh

ZELENO, ŠTO VOLIM ZELENO...

Jedna od mojih omiljenih boja je zelena jer me smiruje. Nisam velika spavalica, ali spavaća soba je u mojem slučaju mnogo više od prostora za noćni odmor. Što se tiče kreveta, uvijek biram one sa zanimljivim i bogatim uzglavljima. Kad sam se jednom odlučila na zeleni, ostatak sam slagala tako da svi elementi čine povezanu cjelinu. Posteljina s decentnom čipkom na rubovima iz stare je kolekcije s mojim potpisom, visilice su Flosove, a decentna zelena tapeta branda Yoyo. Važan element spavaće sobe su pomno birane ručkice za ormare. Detalji u konačnici zaista čine razliku i daju finalni izgled.

Vedran Peteh

UMJETNOST KAO INSPIRACIJA

Plakat na ladici je iz slavnog Rijksmuseuma u Amsterdamu, koji sam posjetila s obitelji prije nekoliko godina. U posljednje vrijeme inspiraciju za uređenje pronalazim u muzejima i umjetničkim instalacijama, tako da je i taj plakat lijep podsjetnik na zajedničko putovanje. Što se tiče koralja, omiljeni su mi - kao detalj u interijeru, ali i kao nakit. Osim toga, svi koji me poznaju znaju koliko volim nakit. Sve te sitnice nisu pretjerano skupe, ali imaju emotivnu vrijednost, jer su najčešće dar od supruga, obitelji i prijatelja.

Vedran Peteh

MJEDENA MREŽA

Ova metalna rešetka zapravo je mjedena mreža, koja ujedno služi i kao dekoracija i vješalica. Pobornik sam multifunkcionalnih stvari, a u ovom slučaju njome nismo zatvorili prostor, nego smo ga, dapače, učinili posebnim. Osim toga, na nju možete vješati sve - od odjeće do nakita i slika. Što se tiče TV-a u spavaćoj sobi, tu je završio po suprugovoj želji.

Vedran Peteh

MODNI DETALJI

Ulazni i bočni dio spavaće sobe u potpunosti su obloženi ormarima čija je unutrašnjost pomno osmišljena, tako da sve moje i suprugove stvari stanu unutra, a opet je sve pregledno i lako za pronaći. Ormari su napravljeni po mjeri kako bi se iskoristio svaki centimetar prostora, a jedan je namijenjen modnim dodacima. Kad je o njima riječ, uvijek dajem prednost klasičnim bezvremenskim modelima. Najviše volim kvalitetne torbe. Sve ostale stvari su prolazne, no uz dobru torbu i komad nakita svaka kombinacija izgleda bolje.

Vedran Peteh

Čitajte i:

Eukaliptus, žuti detalji i tamne boje: Mirjana Mikulec savjetuje kako efektno urediti životni prostor

Mirjana Mikulec savjetuje: Brzi makeover za novo lice stana

Za sve željne promjene u domu: 7 prijedloga za blagovaonicu kao iz magazina

Novi pothvat: Mirjana Mikulec otvara školu za uređenje i stiliziranje interijera

Male tajne za podstanare: Mirjana Mikulec otkriva kako urediti i koliko uložiti u stan za najam

Za slatke snove: Nova posteljina s dva lica s potpisom Mirjane Mikulec

Zavirite u dom Mirjane Mikulec za čije je uređenje upravo osvojila nagradu u Londonu

Linker
24. travanj 2024 21:35