Lego/Press
ŽUTA PODMORNICA

Legendarni Beatlesi uskoro postaju - Lego figurice!

Lego je otkrio svoj novi set koji će se zvati "Yellow Submarine", a osim legendarne žute podmornice sadržavat će i figurice četvorice Beatlesa.

Set je osmislio kantautor Kevin Szeto, inače veliki obožavatelj Beatlesa, a prijavio ga je na Ideas sekciju Lego internetske stranice. Ondje svatko može postaviti svoju ideju za set koji bi želio da Lego izradi, a ideja koja dobije 10 000 glasova od ostalih fanova dobiva i službenu Lego recenziju. Od svih recenziranih setova tek se jedna desetina zaista i počne proizvoditi, a u posljednje vrijeme su trend setovi koji koketiraju s nostalgijom i pop-kulturom pa je Lego proizveo automobil DeLorean iz filma "Povratak u budućnost", dnevnu sobu iz serijala "Teorija velikog praska", a među službenim Lego proizvodima svoje je mjesto pronašao i robot Wall-E iz popularnog Disneyevog filma.

"Yellow Submarine" set će imati 550 dijelova, a osim likova Johna Lennona, Paula McCartneya, Georgea Harrisona i Ringa Starra te žute podmornice u njemu će biti i figurica Jeremyja Hillaryja Booba, neobičnog bića iz animiranog filma koji su Beatlesi objavili 1968.

Lego/Press

Ovaj Lego set se pojavljuje svega nekoliko tjedana nakon pedesete obljetnice albuma "Revolver", albuma na kojem je originalno objavljena pjesma "Yellow Submarine“. Album je objavljen 1966., u Velikoj Britaniji je proveo sedam tjedana na prvom mjestu top-liste albuma, a u Sjedinjenim Američkim Državama šest. Pjesma je bila na drugom mjestu Billboardove ljestvice singleova.

"Yellow Submarine" set će se naći u prodaji od idućeg mjeseca, a cijena će mu biti oko 50 funti.

Linker
19. travanj 2024 22:23