Jedinstveno priznanje

Josipa Maras nominirana za prestižnu nagradu: Ručno oslikane tapete iz Hrvatske oduševile Nijemce

Jedna od najprestižnijih nagrada u svijetu dizajna - German Design Awards 2022. - prepoznala je kvalitetu hrvatske umjetnice te je njene unikatne tapete uvrstila u ovogodišnju nominaciju.

Hrvatska dizajnerica Josipa Maras, sa svojim ručno oslikanim tapetama, nominirana je za German Design Awards 2022, jednu od najprestižnijih nagrada u svijetu dizajna. Riječ je o renomiranom međunarodnom natjecanju arhitekata i dizajnera iz cijelog svijeta koji svojim izvanrednim postignućima i kreativnim talentom konkuiriraju na svjetskom tržištu.

image
Čarobna šuma
PRESS

Spomenuto natjecanje već dest godina postavljaja međunarodne standarde za najinovativniji razvoj dizajna. Isključivo nagrađuje originalne, jedinstvene i inspirativne projekte koji predstavljaju revolucionarni dizajnerski opus. Međunarodni žiri vodećih stručnjaka jamči izvrsnost odabranih projekata, ali i kredibilitet u procesu odabira. S obzirom na stilsku neovisnost dizajna i njihov razvojni potencijal, prijavljeni projekti se ocijenjuju prema kriterijima konceptualne kvalitete, stupanja inovativnosti, razvojnog potencijala, kvalitete dizajna, tehničke i formalne autonomije te simboličkog i emocionalnog sadržaja. Može se slobodno reći - tko god ovdje pobijedi, ili čak ostvari nominaciju, pripada najboljima.

Čitajte i: Kad bi zidovi pričali: Domaće dizajnerice savjetuju kako pomoću tapeta osvježiti dom u par sati

image
Pastelna rapsodija
PRESS
image
Zlatna tapeta
PRESS

Konkurencija od 50.000 projekata

Obzirom na snažnu konkurentnciju iz cijelog svijeta i zahtjevne kriterije žirija, sama nominacija predstavlja veliko priznanje za pojedini brand. Hrvatski Studijo Wallart odabran je za nominaciju među 50 tisuća projekata iz cijelog svijeta u različitim kategorijama. Projekt je prijavljen s pet umjetničkih tapeta u kategoriji Excellent Product Design, hrvatskoj javnosti već dobro poznatih pod nazivom: Prekrasna, Maslinik, Zlatna Vaka Naka, Pastelna rapsodija dvica i Čarobna šuma.

image
Maslinik tapeta
PRESS
image
Prekrasna tapeta
PRESS

"Sama nominacija predstavlja jedinstveno priznanje za dizajnere koji su privukli pozornost svojim izvanrednim vizualnim sposobnostima. Iznimno sam ponosna što je naš trud i rad prepoznat, naša priča ispričana na globajnoj pozornici, a hrvatski brend stoji bok uz bok nekim od najprestižnijih dizajnerskih imena", kazala je umjetnica Josipa Maras.

Čitajte i: Usudite se na ovu bajkovitu promjenu: Donosimo sedam ideja za najljepše tapete u spavaćoj sobi

Osim po jedinstvenom umjetničkom izričaju, Josipine tapete odlikuje hand painted pristup, odnosno originalan način prijenosa izvornog talenta ljudske ruke u digitalno slikarstvo. Na ovaj način Josipa pokazuju iznimnu sposobnost u inovacijama dizajna i stavlja snažan fokus na zahtjeve vlastitih kupaca i potrebe tehnološki naprednog tržišta. Studijo Wallart iza sebe već ima brojna međunarodna priznanja, danas predstavlja jednu od najuspješnih domaćih tvrtki u području dizajnerskih zidnih obloga, bilježi visoku stopu rasta i snažn izvozni potencijal.

Linker
20. travanj 2024 03:59