Carrie, Charlotte i Miranda mijenjaju estetski fokus

Jeste li primijetili da su interijeri serije ‘I tek tako...‘ dovedeni do razine umjetnosti

Prošlo je gotovo dvanaest godina od snimanja posljednjeg filma ‘Seks i grad‘, a do premijernog prikazivanja iščekivanog reboota, o modnom razvoju protagonistica mogli smo samo maštati. No, povratkom na male ekrane konačno ponovno možemo uživati u kombinacijama i dizajnerskim komadima, ali i vidjeti kakav je njihov ukus kada je riječ o uređenju unutrašnjih prostora.

Ako su u pitanju očekivanja glede modne eklektičnosti, publika zasigurno nije ostala razočarana, unatoč tome što je došlo do promjene kostimskih dizajnera. Naime, legendarnu Patriciu Field zamijenili su njezini asistenti, Molly Rogers i Danny Santiago, no pažnju s kombinacija skrenuo je vanserijski dizajn interijera koji potpisuju dizajner produkcije Miguel López-Castillo i dekoraterka seta Carol Silverman, a profesionalci su pred sobom imali težak vizualni, ali i dramaturški zadatak.

Drugim riječima, tim se morao staviti u kožu svakog lika i izgraditi dom po njegovoj mjeri, a zadatak su obavili besprijekorno. Prema riječima Michaela Patricka Kinga, Mirandi su udobnost i praktičnost na prvom mjestu pa je upravo iz tog razloga njezin dom nešto jednostavniji nego kod druge dvije junakinje. No, baš kao što je Mirandin lik u pedesetima uspio dovesti svoj stil na jednu novu razinu, tako ni njezin interijer ne razočarava. Za razliku od Carrienog stana, Mirandin dom nije posebno upečatljiv, ali prisutne su tople boje i cozy namještaj u koji će se baš svatko poželjeti zavaliti.

Što se tiče Carrie, stan u kojem je živjela s Facom prava je eklektična bomba, i to u najpozitivnijem smislu. Vidimo da je protagonistica u pedesetima objeručke prihvatila dizajnerske komade i kada je riječ o namještaju, a dušu svog životnog prostora zapečatila je odličnim izborom tapeta. S druge strane, stan u koji Carrie useljava nakon Facine smrti potpuno je jednostavan i beživotan, a reprezentira njezino trenutno stanje praznine.

"Zamišljala sam prekrasno ljubavno gnijezdo Carrie i Face koje će nositi priču koja se u stanu gradila tijekom godina kroz postupne promjene pa je trebalo paziti da stan ne izgleda kao da je nastao odjednom", komentira dekoraterka Silverman.

Čitajte i: Cynthia Nixon ekskluzivno za Gloriju: ‘Miranda i ja nismo toliko različite kako bi neki možda pomislili‘

Dok su Carrie i Faca zajedno gradili svoj novi prostor, njezin stari stan postao je "njeno privatno gnijezdo" koje je rado posjećivao i Stanford, a pazili su da uključe i predmete koje će publika prepoznati, uključujući stari telefon, svjetiljke i ormarić. Upravo je dizajner interijera same Sarah Jessice Parker, Eric Hughes, stvorio odvažne cvjetne tapete koje sada okružuju Carrien pisaći stol.

U duhu lika, Charlottein stan je skladan i pomalo konzervativan, ali s visokom dozom ukusa i estetske harmonije. Kao vječni motiv za dizajn poslužilo joj je ukrasno cvijeće i pastelne boje koje oslikavaju njezinu osobnost i uvjerenja. I njezin je stan konzistentan kada je riječ o karakteru i razvoju lika, a u njega se idealno uklapaju i junakinjine modne kombinacije. U svakom slučaju, svaki od ovih stanova nadovezuje se na priču koja stoji iza svake junakinje i upotpunjava gledateljevo iskustvo kada je riječ o onome što su kultne prijateljice radile posljednjih 12 godina.

Linker
19. travanj 2024 15:04