PR
GENIJALNA IDEJA

Hommage Zagrebu: Mojati dizajnirao hit posudu za začinsko bilje u obliku donjogradskih parkova

Mladi dizajneri iza brenda Mojati kreirali su poseban hommage gradu Zagrebu kojim slave njegovu povijest i arhitekturu, a dobili su i posebno priznanje Turističke zajednice grada Zagreba.

Domaći dizajnerski koncept brend Mojati dizajnirao je i predstavio Zagreb Green Horseshoe To Go - jedinstvenu i održivu posudu za začinsko bilje u obliku zagrebačkih donjogradskih parkova, odnosno tako zvane Lenucijeve potkove.

Zelena potkova ili Lenucijeva potkova naziv je za donjogradsku urbanističku matricu/cjelinu koja se sastoji od niza trgova i parkova u Donjem gradu u Zagrebu, koja je poslužila kao inspiracija mladim dizajnerima iza brenda Mojati za samosloživu kutiju za začinsko bilje s kojom svatko u svoj dom može unijeti djelić Zagreba.

image
Zagreb Green Horseshoe To Go posuda za sadnju je u potpunosti održiva.
PR

Čitajte i: Narukvice inspirirane hrvatskim otocima: ‘Nosite‘ Murter, Brač, Hvar, Korčulu...

Začinsko bilje koje izrasta u obliku poznatih zagrebačkih parkova

Posuda za začinsko bilje dizajnirana je tako da se ono sadi i izrasta u obliku poznatih i obožavanih zagrebačkih parkova koji čine Lenucijevu potkovu. Dužinom otvora u obliku Lenucijeve potkove sadi se sjeme u prethodno postavljenu zemlju na dno posude. Uz svaku posudu za začinsko bilje stiže i paketić zemlje i sjeme bosiljka ili mente iz craft cvjećarnice Đardin.

image
Posuda za začinsko bilje Zagreb Green Horseshoe To Go dostupna je po cijeni od 229 kuna.
PR

Materijal velike izdržljivosti i potpune održivosti

image
Uz svaku posudu za začinsko bilje stiže i paketić zemlje i sjeme bosiljka ili mente iz craft cvjećarnice Đardin.
PR

Zagreb Green Horseshoe To Go posuda za sadnju je u potpunosti održiva, jer je izrađena od polipropilena. Radi se o materijalu velike izdržljivosti kojeg je moguće reciklirati i ponovno upotrijebiti. Kreativni trio iza branda Mojati ovim proizvodom poziva na okretanje zelenoj i promišljenoj budućnosti te poručuju da budućnost nije nužno ukidanje plastike već njeno pravilno korištenje i recikliranje.

Čitajte i: Mladi hrvatski brendovi oduševit će vas nakitom s motivima katedrale i paške čipke, ali i unikatnim poklonima

Ukoliko posudu i/ili nešto od drugih kupljenih proizvoda poželite vratiti, Mojati tim ih pravilno reciklira, a vi ostvarujete popust pri idućoj kupnji!

S ovim proizvodom brend Mojati sudjelovao je u natječaju Piece of Zagreb, nakon čega je nagrađen posebnim priznanjem Turističke zajednice grada Zagreba. Uz to, predstavljen je i nominiran za nagradu na nedavno završenom Zagreb Design Weeku, u kategoriji produkt dizajna.

image
Kreativni trio iza branda Mojati ovim proizvodom poziva na okretanje zelenoj i promišljenoj budućnosti.
PR

Posuda za začinsko bilje Zagreb Green Horseshoe To Go dostupna je po cijeni od 229 kuna, a može se kupiti na prodajnim mjestima Babushka Boutique (Vlaška ulica 7), Tvoje (Martićeva 14f) i Đardin (prilaz Gjure Deželića 89) ili naručiti putem službenog Instagram i Facebook profila.

O brendu Mojati

image
Posuda za začinsko bilje dizajnirana je tako da se ono sadi i izrasta u obliku poznatih i obožavanih zagrebačkih parkova.
PR

Koncept brend Mojati nastao je 2017. godine, kao projekt dvije najbolje prijateljice s velikim snovima i beskrajnim idejama čiji je i danas cilj uhvatiti dobre vibracije iz svih krajeva svijeta i pohraniti ih u jednom Mojati proizvodu. Začetnice brenda su diplomirana arhitektica Jelka Margarita Bogdanić i studentica prava Ira Pećarević, a timu se kasnije pridružio i student dizajna Karlo Jelić. Danas Mojati predstavlja prepoznati brend na hrvatskom tržištu s vjernom publikom i velikim planovima za budućnost.

Linker
21. lipanj 2022 08:04