genijalno!

Do sreće uz igračke: Dvije kreativke osmislile originalne i kreativne hrvatske suvenire za sretne ljude

Zagreb i Dalmacija dobili su svoje prve animirane suvenire za sve generacije čija posebnost je ta što su izrađeni od ekološki prihvatljivih materijala.

S početkom kolovoza lako je uploviti u čaroban svijet animacije na starinski način uz Croatian Zoetrope i Flipbook - nove i jedinstvene hrvatske suvenire i igračke za sretne ljude koje su osmislile i dizajnirale iskusne animatorice i kreativke, Maša Udovičić i Mirela Ivanković Bielen.

“Došle smo na ideju da svoja znanja i vještine pretočimo u ove jedinstvene animirane suvenire. Croatian Zoetrope i Flipbook su dvije optičke igračke koje koriste pokret crteža na papiru i stvaraju magičnu animaciju s motivima znamenitosti Zagreba i Dalmacije, a razvili smo ih u našem studiju Luma Film u Zagrebu”, rekle su Maša i Mirela koje osim proizvodnje animiranih filmova, serija, reklama, vode i školu animacije u kinu Tuškanac za djecu od 9 do 12 godina.

image
Maša Udovičić i Mirela Ivanković Bielen.
NINA DURDEVIC

Kreirajte svoje vlastito animirano mini remek djelo

Croatian Zoetrope i Flipbook izrazito su jednostavni i zabavni za korištenje tako da u njima mogu uživati sve generacije - od najmanjih do najstarijih. Sve što vam treba da postanete animator su bojice, olovka, flomasteri, vodene boje - koja god tehnika vam najviše odgovara.

Čitajte i: Svi su ludi za terrazzo uzorkom: Splićanka Petra izrađuje statement ukrase za dom koje želimo odmah

image
Sve što vam treba da postanete animator su bojice, olovka, flomasteri ili vodene boje.
NINA DURDEVIC

Croatian Flipbook je mala knjižica od 70 stranica s crtežima u nizu koja realistično dočarava animacijski pokret. Kada stranice knjižice okrećete između palca i kažiprsta, stvarate animaciju.

Croatian Zoetrope je tuljac koji se vrti oko svoje osi. Blizu gornjeg ruba ima vertikalne proreze kroz koji virite u unutrašnjost. A tamo se krije papirnata traka sa sličicama koje tvore animaciju. Prvi Zoetrope nastao je davne 1834. godine i napravio ga je britanski matematičar William Horner.

image
Tuljac je namijenjen spremanju sličica koje tvore animaciju.
NINA DURDEVIC

Posebnost ovih jedinstvenih suvenira je i u tome što su napravljeni od ekološki prihvatljivih materijala. Uz svaki zoetrope i flipbook dobivate gotove animacije s motivima Zagreba i Dalmacije ili prazne papire na kojima možete kreirati svoje vlastito animirano mini remek-djelo.

Dovoljno je zavrtiti svoj zoetrope ili stranice svog flipbooka i gledati kako najljepše znamenitosti Lijepe Naše oživljavaju u rukama djece i odraslih.

Simpatični animirani suveniri mogu se naručiti preko webshopa Croatian Zoetrope.

Linker
18. travanj 2024 13:06