Vojko Basic / Hanza Media
preuređenje je trajalo mjesecima

Danijela Dvornik radove u kući na Braču privela kraju: Pogledajte kako izgledaju nova kuhinja, soba, kupaonica

Bilo je ovo ljeto radova u obiteljskoj kući Dvornikovih u Sutivanu na Braču - još je u srpnju Danijela (52), udovica glazbenika Dine Dvornika, dala naslutiti da se bacila na ozbiljan i temeljit zahvat preuređenja interijera.

U srpnju je Danijela Dvornik angažirala majstore koji su odradili temeljni dio posla oko renoviranja kuće, no čim je i sama doputovala na Brač, bacila se na posao i vrlo velik dio posla odradila sama, čak je stropove i zidove danima dovodila u red, a znano je i koliko odluka oko ovakvih zahvata valja donijeti! Sa svojim je pratiteljima na društvenim mrežama dijelila cijeli tijek poslova i pritom nije krila kad bi se "slomila" od pritiska, ili kad bi bila zadovoljna konačnim izgledom pojedine prostorije.

"Radim uglavnom, farbam zidove, brusim polako dovodim kuću u kakav takav red, čišćenju nema kraja, metla mi je najbolja prijateljica, umorna sam, ruke su mi pune žuljeva, ali ne odustajem. U vrijeme "sieste" bacim se u more da se malo osvježim, a onda se opet bacanje na posao. Navečer mi tijelo i mozak "rade" sikronizirano, oboje su mrtvi. Bacim se u krevet i zaspim. Usprkos svom tom poslu, neredu, prašini.... isto sam sretna jer sam sve bliže zamišljenoj slici zgotovljene kuće u glavi", napisala je početkom kolovoza pokraj fotografije spavaće sobe koja polako dobiva novo ruho.

Među prvim prostorijama na red je došla i kuhinja, koja je iz temelja promijenjena.

Danijela Dvornik Instagram

Danijela Dvornik Instagram

Uslijedila je - kupaonica. "Ona je najzahtjevnija za napraviti jer tu je sve jako važno od izvedbe, do svakog centimetra, pa do izbora pločica, rasvjete i kupaonske opreme, a sve to u malom prostoru. Cijeli sam proces prošla, čak bi bila u stanju sama lijepiti pločice jer to je gušt, još naročito ako imaš lijepe i razigrane pločice s kojima se treba oprezno i promišljeno. Zadovoljna sam", objasnila je pokraj fotografije.

Metalne stepenice važan su dio renovirane kuće kojim je Danijela, nije krila, vrlo zadovoljna.

Sada kad je gotovo sve spremno, Danijela može predahnuti. No, ne sama, jer ju je u utorak posjetila najdraža osoba na svijetu - njezina unučica Balie "i ekipa".

"Dolaze mi Balie i ekipa. Sve je spremno osim vrata, ali nema veze, pravit ćemo se da smo u "open space" vili. Ova soba još nije uređena do kraja jer to tek trebam osmisliti, ali bit će super" cozy" jer kad tu nitko ne spava, to je dnevni boravak za sada. Tu sam predvidjela malu biblioteku i mali kamin na pelete koji će otočkoj zimi dati poseban ugođaj i čar", posljednja je Danijelina objava koja se odnosi na renoviranje bračke oaze, a sada slijedi - samo uživanje!

Linker
17. travanj 2024 00:06