U velikom stilu

Anna Wintour zaista zna izabrati mjesto za party: Za ovo domaćinstvo su se svi otimali

Raskošan hotel ima burnu povijest, a danas je zbog ostakljenog atrija, gdje je održan party, svojevrsnoj interpolaciji uz preuređenu viktorijansku zgradu, jedno od najatraktivnijih londonskih ‘it‘ mjesta.

Novo poslovno poglavlje zaslužuje adekvatnu zdravicu, tim više radi li se o legendarnoj Anni Wintour i svojevrsnom novom početku mjesečnika “The World of Interiors”, najutjecajnijeg magazina za dizajn i arhitekturu.

Nedavno je predstavila novog glavnog urednika, Hamisha Bowlesa, donedavnog glavnog urednika svih izdanja Voguea u Europi koji od rujna 2021. vodi "Bibliju" stila u svijetu interijera i dizajna, piše Tatler.

Kako je Anna Wintour glavna urednica sadržaja svih izdanja medijskog diva Conde Nasta te svih izdanja Voguea (oba magazina dio su njihovog poslovnog carstva), njezina riječ zacijelo je bila posljednja kad se donosila odluka tko će unijeti novu energiju u časopis koji izlazi već 41 godinu.

image

Hamish Bowles i Anna Wintour.

MATTEO ROSSETTI/LAPRESSE/PROFIMEDIA

Osim novog urednika, slavila se 40. obljetnica časopisa: budući da to prošle godine zbog pandemije nije bilo moguće, slavljenički party organiziran je prošlog tjedna. Za ulogu domaćina otimale su se praktički sve luksuzne britanske hotelske kuće.

Čitajte i: Napokon smo dočekali oproštaj Anne Wintour od Andréa Leona Talleyja: Mnogi su ostali razočarani

Na kraju je čast ugostiti Annu Wintour, Hamisha Bowlesa i njihove uzvanike pripala nedavno otvorenom hotelu "NoMad" u londonskom Covent Gardenu. Poznat je po atraktivnom ostakljenom atriju, svojevrsnoj interpolaciji uz preuređenu viktorijansku zgradu nekadašnje sudnice i pritvora.

Zdanje je bilo u funkciji do 2006., a poznato i po tome što se ondje sudilo Oscaru Wildeu zbog nedoličnog ponašanja te sufražetkinji i feministici Emmeline Pankhurst. Žestoko se borila za žensko pravo glasa u Velikoj Britaniji, nerijetko je bila uhićena zbog aktivizma i organiziranja prosvjeda, no na kraju je uspjela: 1918. Britanke su izborile pravo glasa. Anna Wintour zacijelo joj je htjela odati priznanje odabirom baš tog mjesta za značajnu proslavu.

Rođendanu magazina nazdravili su dizajner Erdem Moralioglu i njegov partner, arhitekt Philip Joseph čija je kuća Bloomsbury objavljena u aktualnom broju, škotski modni dizajner Christopher Kane, top model Kate Moss, direktor muzeja "Victoria i Albert" Tristram Hunt, glumačka zvijezda u usponu, Amara Okereke.

Povlastica biti suorganizator svečanosti stila u svijetu interijera ali i mode, pripala je modnoj kući Gucci. Zato je glavni urednik Hamish Bowles za tu prigodu odjenuo poseban sako, redizajnirani klasik umjetničkog direktora Guccija, Alessandra Michelea iz kolekcije posvećenoj za 100. obljetnici kuće, piše Vogue. Ukratko, londonska društvena sezona ponovno je zaživjela u velikom stilu.

Linker
18. travanj 2024 12:35