INTERIJERI

A sada nešto sasvim drugačije za vaš dom

Umjesto klasičnih ukrasa, isprobajte nešto novo i uz pomoć malo boje, šarenog papira i sitnica s buvljaka stvorite blagdansko ozračje u svom domu.

1. Božićno drvce

Odaberite zasađeno drvce umjesto klasičnog odrezanog i kasnije ćete ga moći presaditi u svoj vrt ili vratiti u rasadnik. Možete ga staviti u posebno dizajnirane vreće ili posude koje oblijepite kolažem od papira za umatanje darova, novinskih izrezaka, ukrasnih vrpci i sličnih materijala. Koristite neobične ukrase za bor poput fi gurica s putovanja ili u kutiji za nakit potražite neki kićeni broš, privjesak i slično. Stare kuglice možete prebojiti ili na njima nešto napisati, a drvce možete ukrasiti i dijelovima starih kristalnih lustera koji se prodaju na buvljacima.

2. Mirisi

Ne zaboravite da se ugođaj uvelike postiže i mirisom. Iako će mnogi prvo posegnuti za opojnim svijećama, koje su nužne i dobrodošle, najbolji ugođaj postići ćete aromom kuhanog vina, voćnih čajeva ili svježe pečenih kolača. Lijepo mirišu i klinčići kad se zabodu u koru naranče.

3. Zidovi

Pri blagdanskom ukrašavanju često zaboravljamo na zidove. Svoj ćete dom lako preobraziti postavite li na mjesto uobičajenih slika neki od posebno dizajniranih adventskih kalendara ili pak samoljepivih ukrasa koji se lako skidaju. Za malo novca možete kupiti i uokvirenu školsku ploču na kojoj kredom nacrtajte božićno drvce ili neku drugu zimsku scenu. A odvažniji mogu i dio zida premazati bojom namijenjenom za crtanje te tako dobiti podlogu za brzu i laganu transformaciju doma tijekom cijele godine.

Odabrala Slavica Šagolj

Fotografirala Vladimira Spindler

Linker
19. travanj 2024 04:35