Bez brige s Dijanom

‘Puno mi je lakše biti glumica, nego ući u ulogu privlačne žene svom mužu‘, iskrena je o ovoj tabu temi Marijana Mikulić

Kako ostati svoja, kako biti sretna, kako uz djecu zadržati odnos, romantiku i intimnost s partnerom. Sve su to pitanja s kojima se susrela i glumica Marijana Mikulić s kojom razgovaramo u novoj epizodi Bez brige s Dijanom.

Ima li išta ljepše i išta svetije od odnosa majke i bebe? "Naravno da nema, to je odnos pun ljubavi, ali istovremeno i divan i grozan. Divan zbog sve ljepote koju doživljavaš gledajući i milujući svoje dijete. S druge strane groza. Strah. Briga. Jednom kad postaneš majka, nikad te ne napušta ta vječna briga za dijete“, izgovara nam Marijana Mikulić, glumica i majka troje djece.

Njezina briga s prvim djetetom je rezultirala dvogodišnjim porodiljnim dopustom. Nije dolazilo u obzir da dijete ostavi na čuvanju, jer, kako kaže, njezino čedo ne može nitko bolje od nje paziti.



„Svako je dijete različito i traži različit pristup“, nadovezuje se naš dežurni psihoterapeut, dr. Hrvoje Handl.



„U prve dvije godine djetetova života ne postoji beba, postoje majka i beba. Oni su jedno. Baš zato je taj odnos tako poseban, dubok i neusporediv. Majka razumije dijete, i dijete razumije majku, bez da osjećaje i potrebe verbaliziraju. Miris, dodir, pažnja, zadovoljenje svih bebinih potreba odvijaju se instinktivno i bez riječi.“



No, što kad izostane majčina pažnja? Što kada dijete ne dobije što mu treba? Kako se to odražava na cijeli naš život?Pitanja ćete dobiti u nastavku ovog razgovora.



Čitajte nas i gledajte i sutra na Gloria.hr, Bez brige s Dijanom.

Linker
13. travanj 2024 04:49