suživot s pametnim satom

Više se nikad neću pitati zašto sam tako užasno umorna. Konačno sam otkrila

Kad sam dobila priliku isprobati pametni sat Huawei Watch GT 3 Pro, odmah sam uskočila u taj vlak. Na moju ruku dospjela je verzija s keramičkom narukvicom, koja izgleda jako elegantno.

Zašto sam tako prokleto umorna? Pitanje je to koje si više neću postavljati. Naime, dva tjedna suživota s pametnim satom pokazala su mi da je uvijek onaj najjednostavniji odgovor najtočniji.

Umorna sam zato što ne spavam dovoljno. Ja možda mislim da je iza mene sedam sati sna, no sat pokazuje da, uz sve prevrtanje po krevetu prije nego što zapravo zaspim, buđenja po noći i jutarnje pritiskanje snooze gumba, odspavam otprilike pet i pol sati.

image

Ovo se u mom slučaju naziva uspješnom noći

GLORIA

Druga stvar koja me jako zanimala je kako reagiram na stres, što vjerojatno danas muči sve nas neovisno o poslu kojim se bavimo. Pokazalo se da sam i samoj sebi iznenađujuće chill, a ono što mi očito rasteže živce je zagrebački promet s kojim se suočavam dvaput dnevno.

Shvatila sam i da je 10.000 koraka zapravo jako puno kad radite uredski posao te da tu kvotu ispunjavam samo na slobodne dane. Možda da do posla idem pješice i izbjegnem već spomenuti promet?

Da se vratimo na početak priče, kad sam čula da mogu provjeriti kako spavam i kako se živciram te usput isprobati Huawei Watch GT 3 Pro pametni sat, uskočila sam u taj vlak. Na moju ruku dospjela je verzija s keramičkom narukvicom, koja izgleda jako elegantno, a sam sat, iako je teži od običnih koje imam, nije pretežak niti prerobusan (druga opcija je sat s kožnim remenom).

Prvi korak nakon stavljanja sata na ruku bio je instaliranje aplikacije Huawei zdravlje, koja vam daje detaljne informacije o vašem zdravlju i fizičkoj aktivnosti. Čak i meni, koja sam po hendlanju tehnologije srednja žalost, ovaj korak nije bio pretežak.

image

Aplikacija Huawei zdravlje u kojoj ćete naći puno podataka o svom tijelu

GLORIA

U aplikaciji ćete pronaći sve svoje podatke o svom tijelu, od srčanog pulsa, preko težine, trajanja i kvalitete sna, stresa do razine kisika u krvi te temperature kože.

Pametni sat ne služi samo za praćenje zdravlja, nego i kao podsjetnik na male rituale koji će ga poboljšati. Značajka Healthy Living Shamrock podsjetit će vas da na vrijeme popijete lijek, da tijekom dana popijete dovoljno vode, da se pokušate relaksirati ako se razine vašeg stresa penju u nebo te da na vrijeme odete na spavanje. Ukratko, ovaj sat je mala digitalna mama koju stalno nosite na ruci.

Iako se ja zasad uspješno odupirem tome, shvaćam kako ovaj sat može biti odličan motivator da počnete vježbati. Popis sportova koje možete njime pratiti je podugačak, a koristan podatak uoči sezone godišnjih odmora jest da je otporan na slanu vodu i da s njim možete zaroniti na dubinu do 30 metara. Što se tiče baterije, u pravilu mi je trajala po tjedan dana, koliko proizvođač i predviđa.

image

Ako dobro pogledate vidjet ćete da sam se opasno približila 10.000 koraka

GLORIA

Ono što je posebno kod pametnog sata jest mogućnost da svakog dana, ako to želite, mijenjate lice sata. U aplikaciji Huawei zdravlje nalazi se niz besplatnih opcija koje možete mijenjati ovisno o svom raspoloženju, dobu godine, outfitu. Ili se držati one jedne koja savršeno odgovara vašoj estetici, izbor je vaš.

Sat je donio i dvije male promjene u moj život. Ako kao ja nikad ne znate gdje ste ostavili mobitel, a tonovi su vam uvijek ugašeni - ovaj sat je spas. S obzirom na to da su spojeni, putem sata možete "natjerati" mobitel da se oglasi i završi mukotrpnu pretragu stana ili torbe.

image

Sat izgleda odlično uz sve odjevne kombinacije

MARKO MISCEVIC/CROPIX CROPIX

Druga promjena jest da niti jedan poziv i poruka ne mogu mi promaknuti jer me sat upozori na njih, no oko toga još vijećam je li dobra ili loša promjena. Odgovorila sam i na nekoliko poziva putem sata, a na poruke možete odgovoriti kratkim generičkim odgovorom ili emojijem - nekad to super funkcionira, nekad ne.

Tu je i niz podataka o okolini koje ćete u par sekundi naći na satu, poput UV indexa, temperature i tlaka zraka, prognoze vremena za naredne dane, mjesečevih mijena... Kad god netko krene u liftu ćaskati o vremenu, vi ćete biti spremni za tu konverzaciju.

image

Dosta miran dan

GLORIA

Nakon dva tjedna korištenja, zaključak je da je ovaj sat jednostavan za korištenje, koristan ako želite poboljšati svoje zdravlje i strašno zabavan kad krenete gledati što je sve zabilježio.


Sadržaj nastao u suradnji s Huaweijem.

Linker
20. travanj 2024 17:41