Pet uzroka

Sve češće plačete bez razloga, što se zapravo krije iza toga?

Ako često pustite suzu bez vidljivog razloga, ovaj vam popis može pomoći u dekodiranju potencijalnog zdravstvenog razloga koji stoji iza toga.

Plakanje je zdravo, nema ništa loše u tome da plačete kad ste tužni ili tijekom prvog plesa na nečijem vjenčanju, a i film vam može potaknuti suze. Ali ako ste ikada samo sjedili u prometu čekajući da se upali zeleno svjetlo i odjednom počeli plakati, to može biti uznemirujuće. Vjerojatno ste se pitali "zašto plačem bez razloga?". Zapravo, razlog može biti i tjeskoba. I ne brinite, mnogima se to događa, piše Živim.hr

Ovaj vam popis može pomoći u dekodiranju potencijalnog zdravstvenog razloga koji stoji iza toga.

image
UNSPLASH

Pet mogućih razloga zbog kojih plačete su:

  • HORMONI: Kao što sigurno znate, dani koji prethode mjesečnici mogu izazvati razne emocije. Kako se razine estrogena i progesterona mijenjaju, to može izazvati razdražljivost, loše raspoloženje i - suza.
  • DEPRESIJA: Tuga izaziva suze, to je vrlo jasno. Međutim, kada tuga traje tjednima ili mjesecima, to može signalizirati dublju vrstu očaja, odnosno depresiju.
  • EKSTREMAN STRES: Svi su pod stresom, ali ako se ne suočavate s pritiscima nego ih gurate pod tepih, ne čudi da iznenada poteku suze.
  • ANKSIOZNOST: Često vam ubrzano radi srce, imate grč u trbuhu i nedostatak samopouzdanja ograničava vaše sudjelovanje u svakodnevnom životu? Možda ste anksiozniji. To, naravno, može dovesti do suza.
  • UMOR: Napadi plača, razdražljivost i tuga povezani su s nedostatkom sna, stoji u istraživanju objavljenom u časopisu Sleep.


Detaljna pojašnjenja svakog od pet mogućih razloga pročitajte ovdje.

Linker
11. travanj 2024 22:03