budi fit za život

Nesretni ste i pod stresom? FitMindset aplikacija pomaže vratiti kontrolu nad životom

Dvije kreativke i stručnjakinje za osobni razvoj osmislile su aplikaciju za mentalni trening koji će poboljšati vaš život, pomoći vam da ojačate samopouzdanje i naučite kako otpustiti stres.

Kada ste posljednji put zastali i dali si vremena razmisliti kako se osjećate i zapitati se jeste li sretni? Na to pitanje mnogima je teško odgovoriti jer se sreća često čini kao nešto apstraktno i nedostižno. No, sreća nije krajnji cilj do kojeg cijelog života pokušavamo doći, već putovanje i djelovanje. Barem bi tako trebalo biti.

Da u ovo užurbano vrijeme svatko uspije barem na trenutak u danu predahnuti, raščistiti si misli, odagnati stres i povećati osjećaj zadovoljstva, što pak dovodi do boljeg mentalnog i fizičkog zdravlja, pobrinule su se Katarina Pavliša i Martina Šušnjara, kreiravši FitMindset aplikaciju za wellbeing i mentalno zdravlje na hrvatskom jeziku.

Pavliša kao trenerica mindfulnessa i osobnoga razvoja i Šušnjara kao profesionalni Coach & NLP Master Trener tragale su za raznim alatima koji drugima mogu pomoći živjeti s lakoćom, više samopoštovanja, radosti i strasti.

image

Sučelje aplikacije je jednostavno za korištenje.

PRESS

Kako nam je otkrila Šušnjara, FitMindset aplikacija namijenjena je svima koji žele uspostaviti ravnotežu u svim poljima života.

"Ako želite poboljšati kvalitetu svog života u mentalnom, emocionalnom, fizičkom i profesionalnom aspektu, onda je ovo aplikacija za vas. Prakticiranje mentalnih vježbi samo pet minuta dnevno donosi znatno poboljšanje u životnoj ravnoteži i otpornosti na izazovne situacije", kaže Šušnjara.

Njihova aplikacija spoj je praktičnih rješenja za očuvanje mentalnog zdravlja i zdravog životnog stila i to uz pomoć savjeta 20 vrhunskih stručnjaka na području mindfulnessa i osobnoga razvoja.

"FitMindset je prva aplikacija za mentalno zdravlje i wellbeing za hrvatskom jeziku i u tom segmentu smo ponosne što možemo pružiti kvalitetan sadržaj na svom jeziku. Istraživanja su pokazala da je efikasnost korištenja meditacija i mindfulness tehnika na materinjem jeziku znatno veća nego, primjerice, na engleskom jeziku bez obzira na to koliko dobro poznavali strani jezik. Bitna sadržajna razlika je u holističkom pristupu kroz koji obuhvaćamo sve segmente života - mentalne higijene, emocionalnih stanja, fizičke aktivnosti, spavanja, prehrane do roditeljstva", objašnjava Šušnjara.

image

Martina Šušnjara i Katarina Pavliša.

PRESS

Ona i Pavliša godinama su koristile strane aplikacije za meditaciju i mindfulness te su ih one u jednoj mjeri inspirirale na ovaj pothvat.

"Spoznale smo koliko je to dobar način na koji se može pružiti koristan alat za osobni razvoj i poboljšanje kvalitete života, jer je dostupan doslovno svima te ga svatko može uklopiti u svoj svakodnevni život kad to njemu odgovara. Također, odličan je za samopomoć u situacijama kada smo pod stresom, kada nas netko izbaci iz takta ili prolazimo kroz zahtjevne emocionalne situacije. Jer pomoć nam treba u tom trenutku, a ne sutra ili za tjedan dana", tvrdi Šušnjara.

Što točno pruža FitMindset aplikacija?

Sadržaj aplikacije strukturiran je kroz šest ključnih životnih dimenzija: emocije, svjesnost, ispunjenost, povezanost, uspjeh i vitalnost. Svaka kategorija sadrži jedinstvene vježbe, meditacije i programe za izgradnju zdravih navika. Tamo ćete kroz vođeni program naučiti kako izgraditi i održati zdravlje tijela, kako poboljšati kvalitetnu sna, postati bolji roditelj, pobijediti stres, duboko se opustiti, ojačati samopouzdanje, fokus i kreativnost, uspješno upravljati osjećajima i odnosima sa sobom i drugima.

image

Sadržaj aplikacije strukturiran je kroz šest ključnih životnih dimenzija.

PRESS

Šušnjara kaže da je su wellbeing i mentalno zdravlje postali prepoznate teme u posljednjih godinu dvije, posebice zbog pandemije.

"Svima nam se dogodilo da, sve što smo dotad smatrali normalnim, više nije i to je značajno utjecalo na mentalno i emotivno stanje populacije. Dobra stvar koja je proizišla iz te globalne situacije upravo je podizanje razine svjesnosti o važnosti brige za mentalno zdravlje i opće životno blagostanje. Mentalno zdravlje predstavlja najosjetljiviji oblik zdravlja o kojem još uvijek rijetko i teško govorimo", govori Šušnjara.

Sučelje aplikacije, kaže Šušnjara, vrlo je jednostavno i ugodno za korištenje gdje god se nalazili - na poslu, kod kuće ili kad ste u šetnji, a sadržaj je vrlo lako pratiti i usvajati.

image

FitMindset aplikaciju možete koristiti gdje god jeste.

PRESS

Bilo da ste početnik koji se želi više posvetiti sebi ili ste već upoznati s prednostima mindfulnessa, ova aplikacija dat će vam točno ono što trebate i tražite. Edukacije i meditacije traju od jedne do 25 minuta pa ih lako možete uklopiti u svoj raspored.

FitMindset moći ćete uskoro skinuti s App Storea ili Google Playa i isprobati je sedam dana besplatno.

"Dio sadržaja će biti potpuno besplatan, a za sve koji žele uživati u cjelokupnom sadržaju i iskustvu bit će dostupna verzija uz vrlo prihvatljivu cijenu. U narednom razdoblju imat ćemo posebne pogodnosti kupnje za naše prve korisnike", poručuje Martina Šušnjara.

Na FitMindset web stranici, kao i Facebook i Instagram profilu, možete pratiti novosti vezane uz aplikaciju, a tamo će se objaviti i kada su dostupne za skidanje.

Linker
11. travanj 2024 10:33