Stop ageismu!

Kirurg ju je prozvao zbog bora, slavna manekenka na to je imala genijalan odgovor

Paulina Porizkova slavi žensku ljepotu bez obzira na dob i ne želi da se žene zbog bora tjera da odlaze ‘pod nož‘ ako to ne žele. ‘Shaming‘ nije opcija!

Možda bi netko na njenom mjestu "prešutio" nedavnu objavu američkog plastičnog kirurga o tome što sve treba “popraviti” na njezinom licu, ali Paulina Porizkova, manekenka koja rastura u svijetu mode i u 57. godini, jednostavno nije takav tip.

Jedna od najuspješnijih žena u modelingu 80-ih danas je poznata po tome što odbija invazivne estetske zahvate, objavljuje svoje neretuširane fotografije na društvenim mrežama i ne srami se bora i sijedih vlasi u kosi. Spomenuti kirurg bio je slobodan uzeti njezinu recentnu fotografiju i javno nabrojati što sve treba popraviti na sebi - kao da je u pitanju pokvareni stroj. Poslije njenog odgovora kirurg je izbrisao svoj post, piše People.

image
ZAPATA/MEGA/THE MEGA AGENCY/PROFIMEDIA

"Pronašla sam svoju fotografiju s detaljnim popisom svega što moram učiniti na svom licu". Dodala je da je, eto, doznala da ima "dosadne udubine ispod obraza" što bi prema mišljenju spomenutog kirurga, morala riješiti filerima i botoxom za čelo. Prenijela je i njegov (uvredljiv) sud da joj za sređivanje nabora na vratu treba "cijela hrpa lasera za zaglađivanje i zatezanje".

A onda je poentirala riječima da nitko nema pravo nametati ženi što treba učiniti na sebi kako bi je društvo smatralo privlačnom.

"Svaki put kad se uhvatite da na takav način razmišljate o nečijem izgledu ili želite reći prijateljici da ‘nešto treba napraviti na sebi‘, zaustavite se na trenutak i dobro promislite", piše na Instagramu manekenka koja je prošle godine pozirala naga, bez retuširanja, za naslovnicu češkog Voguea, javlja Page Six.

image
SPLASHNEWS.COM/SPLASH/PROFIMEDIA

Nikad nije skrivala da se podvrgnula neinvazivnim tretmanima na licu, ali iz principa ne želi otići pod nož. Izabrala je dostojanstveno ostarjeti jer je to njezino pravo: tim putem krenule su i glumice Andie MacDowell, Emma Thompson, Amanda Peet, Jodie Foster. Ne srame se bora i odbijaju samu pomisao na kirurški zahvat. Zašto? Ne žele promijeniti svoj izled, premda ih se zato javno posramljuje na društvenim mrežama.

"Pronađite ono što mislite da je lijepo na prijateljici koja stari i istaknite to. Najbolji način da se međusobno podržimo jest da slavimo ono jesmo", zaključila je slavna manekenka dodajući da shaming žena, zbog dobi i bora, te isključivost jednostavno nisu opcija.

Linker
20. travanj 2024 05:04