NOVI FORMAT

Prva live tribina Bez brige s Dijanom: ‘Htjeli smo publici pokazati da ne postoje tabu teme‘

Ugledni psihijatri i psihoterapeuti dr. Ante Bagarić i dr. Hrvoje Handl po prvi puta su, u potpuno novom formatu, uživo odgovarali na pitanja publike u zagrebačkom Kaptol Boutique Cinema.

U ponedjeljak je na Svjetski dan Mentalnog zdravlja započela treća sezona serijala "Bez brige s Dijanom", jedinstvenog medijskog formata čiji je cilj destigmatizacija mentalnih poremećaja i bolesti.

Ugledni psihijatri i psihoterapeuti dr. Ante Bagarić i dr. Hrvoje Handl po prvi puta su, u potpuno novome formatu, uživo odgovarali na pitanja publike u zagrebačkom Kaptol Boutique Cinema.

S voditeljicom Dijanom Čuljak liječnici su razgovarali porastu broja oboljelih od mentalnih poremećaja u razdoblju pandemije te naglasili važnost psihoterapije i detabuizacije ovih tema. Publika se ubrzo pridružila raspravi, a neki od prisutnih s liječnicima su podijelili vlastita iskustva i strahove.

"U jednoj dinamičnoj, argumentiranoj vrsti razgovora htjeli smo doprijeti do publike i pokazati da ne postoje tabu teme. Mislimo da su ovakve teme užasno važne u ovom vremenu post-covida, retraumatizacije ratom i egzistencijalnih strahova", istaknula je Dijana nakon tribine, a publika također nije skrivala svoje oduševljenje.

"Svidjelo mi se što su se osobe javljale i dijelile svoje intimne priče. Nije to lako, pred punim auditorijem pričati o tome da imaš dijagnozu ili da u svojoj obitelji imaš takav primjer. Sve to pridonosi normalizaciji ovih tema", zaključila je kolumnistica Milana Vlaović, koja je bila među uzvanicima tribine.

Linker
24. travanj 2024 04:22