OBITELJSKA STVAR

Voditeljica i urednica otkrila nam je sretne vijesti: ‘U moju modernu obitelj uskoro stiže prinova‘

Urednica i novinarka N1 televizije Nina Kljenak otvorila nam je vrata svog zagrebačkog doma koji dijeli s partnerom, pravnikom Vedranom Đulabićem i kćeri Franceskom koju ima iz braka s američkim piscem Carmenom Gentilom, no uskoro će njime trčkarati još jedna djevojčica - koja na svijet stiže za Uskrs.

Čak i da nije urednica i voditeljica popularnog talk showa na N1 televiziji "Izvan okvira", te dvije riječi bile bi dovoljne da opišu život Nine Kljenak (36). Premda je samo natucala talijanski, sa samo 17 godina otišla je iz rodnog Splita studirati u Perugiu gdje je dobila stipendiju i ondje diplomirala engleski, španjolski i ruski jezik, a kasnije je u Rimu magistrirala političko novinarstvo na sveučilištu La Sapienza. Paralelno je bila dopisnica za hrvatske medije, no to joj je pokrivalo tek trećinu troškova stoga je nakon predavanja i posla sjela na Vespu, skinula odijelo i navukla pregaču pa do tri sata iza ponoći konobarila u Pubu, a sve kako bi opstala u skupom europskom gradu gdje je samo studentsku sobu mjesečno plaćala sedamsto eura. Dodatno ju je opterećivala činjenica da ako ispite ne položi s odličnim ili vrlo dobrim, mora vratiti stipendiju što je za njezinu radničku obitelj tada bio luksuz. Slobodne dane u pubu dobila bi za ispit, ili u shizofrenim situacijama poput one kada je jurila u razrušenu L'Aquilu koju je nakon razornog potresa posjetio Papa Benedikt XVI.

image
Nina kaže da zbog obaveza i posla gotovo zaboravi da je trudna.
MARKO TODOROV/CROPIX

Ništa manje uzbudljiv nije ni njezin privatni život. S bivšim suprugom Carmenom Gentilom (46), američkim piscem i novinarom upoznao ju je u Istanbulu njezin današnji šef, Tihomir Ladišić. Ondje je stigla turistički, a Carmen joj je pomogao pri upoznavanju grada. Ubrzo su se zaljubili, vjenčali, no baš kao u romanu Frédérica Beigbedera, ljubav je trajala tri godine. Danas ih iz tog perioda veže kći Francesca (4) zbog koje su ego ostavili po strani i dijete stavili u prvi plan.

O prvom suprugu, novoj ljubavi i prinovi, Nina Kljenak govori samo za Gloria.hr - pogledajte!


"Oboje smo dali najbolje od naše obostrane nekonvencionalnosti nakon što smo zaključili da zajedno više ne možemo. Bilo je teško, nema laganog razvoda. Spoznaja da život neće ići u zamišljenom ili očekivanom smjeru je jako teška za oboje, bez obzira na to što se dogodilo, tko je povukao krivi potez. Treba vremena da se sagradi novi odnos jer bivši supružnici, ako imaju dijete ne prestaju biti roditelji pa su odnosi neraskidivi. Nakon razvoda funkcionirali smo na relaciji Sjedinjene Američke Države - Hrvatska, no zbog korona krize posljednjih devet mjeseci nije mogao doći ovdje i vidjeti kćer. Iako smo svakodnevno bili na video pozivima, pukao mu je film i nedavno se sa svojom partnericom Lindsay preselio u Zagreb odakle će pokušati voditi posao. Ne želimo da naša kći bira između majke i oca pa neke stvari radimo zajedno, jer ona ja najbitnija u cijeloj priči. Bilo je teških dana, ali uistinu je točno ono što psiholozi kažu - kada maknete ego po strani i stavite dijete u fokus - sve je lakše", priča nam Nina Kljenak.

image
Četverogodišnja Francesca jako se veseli sestrici.
MARKO TODOROV/CROPIX

Iznimno je ponosna na svoju modernu obitelj.

Naime, njezin partner Vedran Đulabić (42), profesor Upravne znanosti na Pravnom Fakultetu u Zagrebu odlično se slaže s njezinom kćerkicom, a upoznao je i bivšeg supruga.

"Vedrana sam poznavala površno jer je nekad znao gostovati na N1 televiziji no bolje smo se upoznali kad sam razmišljala o upisivanju postdiplomskog studija iz njegove domene. Postdiplomski ipak nisam upisala, no zaljubili se jesmo. Osvojio me smislom za humor i činjenicom da gotovo nikad ne gubi tlo pod nogama. Bilo što da se dogodi znam da neće izgubiti kontrolu", kaže simpatična Dalmatinka kojoj osmijeh ne silazi s lica. Za to ima i jedan poseban razlog. Točno na Uskrs stiže im prinova, a po njihovom novouređenom stanu trčkarat će još jedna djevojčica.

image
Nina Kljenak s partnerom Vedranom Đulabićem.
PRIVATNI ALBUM

"Presretni smo. Beba stiže s pozivnicom tako da nije bilo iznenađenja. Vedranu je u travnju rođendan pa će biti puno razloga za slavlje. Francesca već duže vrijeme želi postati seka, spremna je za bebu. Pravu reakciju treba vidjeti kada beba doista i stigne no za sada je vrlo pažljiva prema meni. Prva tri mjeseca bila su jako teška, ali sad je to nasreću iza mene. Još nismo ništa pripremili, ali iskustva i ljubavi nam ne nedostaje", zaključuje Nina čiji partner također iza sebe ima brak i dvije kćeri. Formalnosti im nisu važne, prošetat će jednog petka do općine, to više nije pitanje odluke, samo trenutka.


ČITAJTE I:

U domu Nikoline Ristović: ‘Ja sam kućni domaćinski tip, a Vidoje je taj koji unosi nered‘

Nevena Rendeli: 'Kada sam upoznala Makovu djecu bilo je kaotično, danas smo svi velika sretna obitelj'

U domu Indire i Miroslava Levaka: ‘Vrijeme je za novi početak‘

Marijana Mikulić: ‘Ne znam kako bih uz toliko djece, stanove i kredite svake tri godine nalazila ljubav svog života‘

Kuća puna sestrinske ljubavi: U domu mlade zagrebačke glumice nikad nije dosadno

Linker
13. travanj 2024 22:44