Glazba u doba distance

Za sve koji ne znaju kamo: Bogati program u Pločniku do kraja listopada, prilagođen je novim mjerama

Kao i u većini Europe i svijeta, i kod nas su na snazi preporuke i mjere tijekom aktualne situacije u vezi pandemije prouzročene virusom Covid-19. Pločnik ima prijedlog kako da zajednički provedemo i prebrodimo ovo izazovno vrijeme.

U ova 'hrđava vremena' Pločnik je našao način kako ih prebroditi i donosi program prilagođen epidemiološkim mjerama u listopadu. Serijal događanja "Zvuci dnevne sobe" kroz kojeg će naši suradnici (glazbenici, DJ-i, producenti, promoteri, izdavači, party animals…) odsvirati, selektirati ili predstaviti glazbu koju stvaraju ili slušaju u kućnoj atmosferi. tj. unutar svoje dnevne sobe. Za sve koji nam se zbog inih razloga ne mogu pridružiti uživo, "Zvuci dnevne sobe" zaživjet će kao nova radijska emisija, emitirana u programu Radija 808. Uz ove programe, tu je još nekoliko zanimljivih večeri.

Pop Kulturni Kviz #3

Četvrtak, 15.10., 19:00-00:00, ulaz slobodan.

Chewing Gum ponovno organizira zabavni pop kulturni kviz. Okupi tim svojih prijatelja sveznadara i dođi odgovoriti na sva pitanja koja je njihov suradnik Franjo Opačak iz "Idesh! magazin-a" pripremio za vas.

image
Pop kulturni kviz
FOTOGRAFIJE: PROMO

Zvuci dnevne sobe feat. Mradar

Petak, 16.10., 20:00-02:00, ulaz slobodan.

Prvi u nizu serijala događanja 'Zvuci dnevne sobe' kojeg otvara Mradar sa svojim setom iz dnevne sobe koji služi opuštanju uz čaj, pivu ili nešto malo žešće. Spusti se u podrum Klein ili ostani gore samo zapamti - kapacitet je limitiran.

EducationTV w. El Commando

Nedjelja, 18.10., 18:00-00:00, ulaz slobodan.

Luka Šimić na dokumentima, El Commando za pultom. Livestream iz Pločnika. Ovaj 25-godišnji mladić dolazi iz Splita, a svoju borbu s miksetom započeo je 2011., gajući ljubav prema elektronskoj glazbi i podrumu zvanom 'Klub Kocka'. Splićanin je fanatik razlomljenih ritmova sam po sebi, što će reći da pažljivo uho čuje kako mu iz techno / house / electro setova curi jungle i dubstep na sve strane.

Zvuci dnevne sobe feat. Steps (Stonebride, PDV)

Četvrtak, 22.10., 20:00-00:00, ulaz slobodan.

Steps je samoprozvani propuhali novinar, kolekcionar vinila, rocker u duši, hippie u srcu, metalac u mladosti te lomitelj bubnjarskih palica. Za ovo izdanje dnevno-sobnih zvučnih vibracija pripremiti će glazbenu playlistu u ponešto mirnijim (pod)žanrovskim rasponima izvođača koje redovito sluša ili je nasumično otkrio zadnjih par godina.

Turn on, tune in & vinyl out!

Vrelo - muzikoterapija za ZG

Petak, 23.10. 20:00-00:00, ulaz slobodan.

Muzičko, plesna terapija za izranjavani Zagreb počela je spontano na Manduševcu, a zatim se preselila Na Zdenac Života kod HNK.

NT Wave u početku, kasnije Nino (o)Repić počeli bi vokalno-instrumentalno meditirati i prizivati ZG Muze a spontano bi se pridruživali prijatelji, muzičari, prolaznici, djeca. Svaki puta je to drugo intuitivno putovanje, otvaranje i izražavanje kroz što se stigne, bubanj, frulu, vokal, ples, poeziju...Kroz zimu se selimo svaki petak na neku novu ZG lokaciju upoznajući njezine građevinske specifike i ljude. 23.10. smo u podrumu Pločnika, značajnom mjestu za urbanu subkulturu pod vodstvom izuzetnog čovjeka, također muzičara Vedrana Menige. Kako bismo održali sebe i prostor dobro je imati maske na gotovs u slučaju kontrole.

image
Zvuci dnevne sobe: Volta
FOTOGRAFIJE: PROMO

Zvuci dnevne sobe feat. VOLTA

Subota, 24.10., 20:00-00:00, ulaz slobodan.

Nakon nekoliko evenata tijekom ovoga ljeta te odgođenog gostovanja Air Maxa ’97 u suradnji s beogradskom SUTROM, VOLTA će kroz Pločnikov koncept predstaviti intimniju paletu svoje često izazovne selekcije.

EducationTV w. Daweed

Nedjelja, 25.10, 20:00-00:00, ulaz slobodan.

Daweed (David Tešić) je zagrebački DJ i organizator partya s više od 20 godina staža na klupskoj sceni, također pokreće i sudjeluje u organizaciji brojnih klupskih programa kao što su Chew the Fat! Croatia, Tuborg Open Fair, Black Light i mnogi drugi. U zadnje vrijeme ste ga pretežno mogli čuti na Rapper’s Delight partyima koje organizira sa svojim prijateljima iz Groove Playaz kolektiva u zagrebačkom Pločniku. Za ovu prigodu puštat će kombinaciju starih rap klasika i nešto recentnijih trap bangera.

Zvuci dnevne sobe feat. Chupson

Četvrtak, 29.10., 20:00-00:00, ulaz slobodan.

U trenutku kada ples postaje arhaična osobina nekadašnjih vremena, pozivati na uživanje u glazbi postaje potrebom. Pločnik pritom svoj svjetonazor rado dijeli s vama, prilagođeni aktualnim epidemiološkim mjerama i ovim "hrđavim vremenima". Vaš kopilot ovoga putovanja je Chupson, koji u intimnoj atmosferi pored nekolicine stolova, pluta soulom, pucketavim jazzom sa starih singlica, i s ponešto hip-hopa i zvukova 70-tih zaokružuje cjelinu.

Zvuci dnevne sobe ft. Solfeggio

Petak, 30.10., 20:00-00:00, ulaz slobodan.

Solfeggio će birati glazbu koju slušaju u kućnoj atmosferi. tj. unutar svoje dnevne sobe.

image
Zvuci dnevne sobe: Iggy Dope
FOTOGRAFIJE: PROMO

Zvuci dnevne sobe feat. Iggy Dope (BSMNT)

Subota, 31.10., 20:00-00:00, ulaz slobodan.

DJ, producent, promotor i sound artist, jedan od osnivača i rezident klupske večeri BSMNT. Glazbu pravi i izdaje pod tri pseudonima: Iggy Dope, FTP UP i TRAG. Do sada je objavio nekoliko sjajnih ploča i to za – londonsku etiketu Axe Traxx, zatim milanski UN.T.O. Records, ali i za 777 Recordings iz Berlina...Za sebe kaže da se ne žanrovski ograničavati i zanima ga jako puno različitih glazbenih stilova, no kada producira pod imenom FTP UP, najviše ga inspirira ghetto zvuk Chicaga i Detroita 90-ih, dok se pod aliasom TRAG bavi eksperimentalnijim zvukovima dronea, new agea i ambijentalne glazbe. A kao Iggy Dope kekoketira sa svim žanrovima klubske plesne glazbe nevezane za bpm, sve od hip hopa do junglea...

Linker
18. travanj 2024 20:55