Roko Bahat
slavimo ljeto

Šalabahter za vikend: Imamo prijedloge za opuštanje nakon radnog tjedna

Vruće večeri u glavnom gradu najljepše je provesti na otvorenom, ispod zvjezdanog neba, uz dobru glazbu i finu hranu i piće. Zagazili smo duboko u lipanj, a zanimljivih događanja koji se održavaju tijekom vikenda, neki od njih i za vrijeme radnog tjedna, sve je više. Ova mjesta nećemo propustiti posjetiti!

Mali piknik na Gornjem gradu

Švedski doček ljeta – "Midsommar" održava se u subotu 15. lipnja u parku Maksimir. Dok se ovih godina Mali piknik održavao u kolovozu, organizatori su ove godine uvod u ljeto priredili već u lipnju, kada na švedski način dočekujemo dolazak novog godišnjeg doba. Slastice s potpisom lokalnih OPG-ova s Malog Placa i ljetna romantična atmosfera idealne su za opuštanje nakon radnog tjedna. Druženje počinje u 18 sati, a ulaz je besplatan za sve!

Vilim Redža

Nakon švedskog izdanja, Mali piknik vraća se u kolovozu, na gornjogradsku Vranicanijevu poljanu (park Bele IV.), gdje će se ponovno rasprostrti dekice s pogledom na grad.

Art Park na Ribnjaku

Umjetnička priča Art parka iz Tomićeve ulice tijekom lipnja i srpnja seli na novu lokaciju - zeleni park Ribnjak. U razdoblju između 14. lipnja i 21. srpnja 2019. godine park Ribnjak postaje odredište za sve ljubitelje raznovrsnog programa i opuštene atmosfere koju donosi Art park.

Domagoj Blažević

Osvježenje u hladovini, ping-pong, opuštanje se u hammock ljuljačci, gledanje filma, čitanje dobre knjige, predavanja, kvizovi, jutarnja joga ili spontani koncerti dio su programa koji nas očekuje.

Pine Fest 2019. Samobor

Samobor je dobio novi urbani open air festival u trajanju od dva dana. U subotu i nedjelju na pozornicu ispod vedrog neba će se popeti Hladno Pivo, Pips, Chips & Videoclips, Vojko V, Nipplepeople, Krankšvester, High5, Porto Morto, Lika Kolorado, Mary May i Cubies. Mjesto sastanka je u parku ispred Bunkera, odnosno ispred Centra za mlade Bunker, a ulaz na festival za sve je besplatan!

Havana Club Momento Mojito 2019

Vjesnik ljeta i sezone plesa, vrućih noći i Mohita je Havana Club Momento Mojito događaj koji se tradicionalno održava na Zrinjevcu. U zagrebačkom parku u subotu uz vruće ritmove salse, kubanske dekoracije i okuse te najbolje Mojito koktele proslavite najveselijeg godišnjeg doba. Koktel majstori pobrinut će se za piće, salsa instruktori za rasplesane kukove te brojni performeri i bend latino glazbe Cubismo za atmosferu.

Facebook

Design District Zagreb

Svima dobro poznata Martićeva ulica u Zagrebu i ove godine udahnula je umjetnički duh kroz program Design District Zagreb događaja koji je počeo još 11. lipnja, a možete ga posjetiti do nedjelje 16. lipnja. Čitanje pjesama i poezije, projekcije igranih i dokumentarnih filmova i live nastupi glazbenika dio su programa koji se smjestio u parku ispred popularne Bookse.

Slow Fashion Showroom

Kako su naveli na Facebook stranici, dvoje prijatelja, zaljubljenika u umjetnost i modu organiziraju nesvakidašnji pop-up event ovu subotu, 15.lipnja od 11 do 18 sati u Kulturnom centru Mesnička (Mesnička ulica 12).

Facebook


Ovim događajem žele ukazati na rastući problem globalnog zagađenja u kojemu veliku odgovornost nosi modna industrija. Dvojac poziva sve da postanu dio promjene i da podržite rad mladih i lokalnih kreativaca.Ljubitelji ručno proizvedene vintage i second hand odjeće i modne dodatke te umjetnosti pronaći će za sebe nešto zanimljivo ovog vikenda u Mesničkoj.

Linker
25. travanj 2024 01:20