GEM SET HRVATSKA

Tenisač Ivan Dodig uoči OI prisjetio se početaka: ‘Krenuli smo kao djeca trenirati ispred kuće moga strica‘

Na humanitarnom turniru Gem Set Hrvatska u organizaciji zaklade Marin Čilić tenisač Ivan Dodig igrao je u paru s Ivanom Perišićem. Igrali su na terenu u stradaloj Petrinji, a sve s humanitarnim ciljem.

- Nadam se da na Olimpijskim igrama možemo odigrati jako dobro, da se natrag u našu domovinu možemo vratiti s medaljom. Velik je to izazov i velike želje. Mi ćemo se potruditi da odigramo što bolje i pokušamo osvojiti medalju, rekao je tenisač i ovogodišnji osvajač Australian Opena Ivan Dodig. Na Olimpijskim igrama u Tokiju igrat će i u kombinaciji s Marinom Čilićem, a upravo je na njegov poziv bio i dio ekipe na Gem Set Hrvatska humanitarnom turniru u Petrinji, koji se održao kako bi se u razrušenom gradu izgradila dva multifunkcionalna igrališta za djecu. Igrao je u paru s nogometašem Ivanom Perišićem.

“Mislim da je ovo predivna priča što Marin Čilić radi i siguran sam da će se nastaviti. Puno ovoga nam treba u Hrvatskoj, ne samo kroz tenis, nego i kroz sve druge sportove. Nadam se da ćemo djeci u Petrinji vratiti osmijeh na lice poslije teškog perioda i potresa koji su pogodili ovaj kraj”, rekao je Dodig. Cilj humanitarnog turnira na kojem su nastupali hrvatski nogometaši Luka Modrić, Ivan Perišić, Mateo Kovačić i Mario Mandžukić te tenisači Donna Vekić i Borna Ćorić, bila je prije svega promocija sporta i tjelesne aktivnosti. Dodig se na ovoj manifestaciji prisjetio svojih prvih teniskih dana u rodnom Međugorju.

image
Ivan Dodig i Luka Modrić.
DAMIR KRAJAC/CROPIX

“Krenuli smo kao djeca trenirati ispred kuće moga strica gdje nitko nije imao velike ambicije, ali s vremenom su se stvarale. To su uspomene koje će zauvijek ostati. Danas mi je drago da taj teren još uvijek postoji u Međugorju i da se na njemu još trenira. To je ono što me ispunjava i čini sretnim”, rekao je Dodig. I on i Čilić svoje su prve teniske korake napravili u klubu u Međugorju, a Dodig kaže kako je tajna uspjeha sportaša iz toga kraja zasigurno i u molitvi i vjeri međugorskoj gospi.

Čitajte i: Humanitarni spektakl Gem Set Hrvatska: Hrvatski sportaši zaigrali tenis na vrućem petrinjskom terenu, Modrić odnio pobjedu

Čitajte i: Slatko iščekivanje Kristine Čilić: ‘Liječnik mi je zabranio aktivnosti, ali me pustio dva sata da pogledam mečeve‘

image
Ivan Dodig i Ivan Perisić dijele autograme.
DAMIR KRAJAC/CROPIX

Čestitao je i dvojcu Mati Paviću i Nikoli Mektiću na povijesnom uspjehu ovoga ljeta, odnosno osvojenom Wimbledonu.

“Mislim da su Pavić i Mektić ostvarili vrhunski rezultat. Veliki je to uspjeh za hrvatski tenis. Čestitam momcima, mislim da su zasluženo osvojili turnir. Cijelu sezonu igraju najbolje od svih. Tradicija se nastavlja da Grand Slamovi dolaze u Hrvatsku”, rekao je.

Čitajte i: Albina na humanitarnom spektaklu u veselim komadima: Popratila je trend sezone!

Linker
20. travanj 2024 15:08