Nova gradska atrakcija

Prvi smo zavirili u najstrašnije mjesto u gradu, u Tvornici strave dočekao nas je pravi horor

Ako volite zombije, vampire i ostala strašna bića, povedite prijatelje sličnih interesa na zabavu kakvu Zagreb još nije vidio. U Tvornici strave testirat će se vaši živci, bez milosti.

Zagreb će danas dobiti svoje najstrašnije mjesto, koje mogu posjetiti svi željni svoje doze straha i adrenalina. Riječ je o Tvornici strave koju su osmislili glumac i redatelj Rene Bitorajac i komičar Mario Petreković po uzoru na slične zabavne atrakcije u svijetu.

Kako je ovaj koncept potpuno nešto novo za Zagreb, ali i Hrvatsku, odlučili smo stisnuti zube i prvi zaviriti u tematske sobe u kojima neće nedostajati stravičnih rekvizita koji ulijevaju strah u kosti, čak i onima s najjačim živcima.

"Kuće strave nalaze se po cijelom svijetu, ali mi nemamo kuću već Tvornicu strave i postajemo najstrašnije mjesto u gradu Zagrebu", kaže Bitorajac koji nas je s Petrekovićem dočekao s prigodnim make-upom na licu.

Čitajte i: Zabava s dozom straha: Dva komičara udružila su snage i odlučila da će plašiti javnost i posjetitelje Zagreba

image
Tvornica strave otvara se u prostoru bivše tvornice Katran, na 600 metara kvadratnih i tri kata.
IVANA NOBILO/CROPIX

Prostor u klubu Katran ima šestotinjak četvornih metara, prostire se na tri etaže, scenografija će se mijenjati, a neke od tematskih soba zvat će se Strašna mala klinika, Alica u zemlji čudesa, Purge...

"Tvornica strave svako malo će se nadograđivati pa će dva mjeseca u fokusu biti zombiji, dva mjeseca Drakule, dva mjeseca likovi iz horor filmova", objasnio je Bitorajac.

Posjetitelji će, dodaje Petreković, prolaziti kroz različite tunele i sobe, specijalno dizajnirane i promjenjivog karaktera, a koliko će to trajati, kaže, ovisi samo o hrabrosti posjetitelja.

image
Mario Petreković i Rene Bitorajac tvrde da će za mlađe prilagoditi program, ali prema starijima neće imati milosti.
IVANA NOBILO/CROPIX

Tvornica strave bit će otvorena od četvrtka do nedjelje u popodnevnim satima, a svaka tura će trajati oko petnaest minuta. Za one najmlađe, dodaju, tura će biti prilagođena, odnosno "neće ih jako plašiti", ali za one starije neće imati milosti.

"Dođite da mi ne bi došli po vas!", poručio je komičarski dvojac kroz smijeh koji ledi krv u žilama.

Linker
24. travanj 2024 13:54