LJETNI VRT BY GLORIA

Mirna Zidarić o ‘zagrebačkom Soho kvartu‘: ‘Najdraži mi je park, zbližila sam se sa sudjedima nakon potresa‘

Zabava, smijeh, piće, hrana, odlične modne kombinacije i još bolji edukativni sadržaj o Zagrebu. Ovako je izgledala prva večer Ljetnog vrta by Gloria, dvodnevnog eventa kojeg smo organizirali kako bi proslavili grad pun naših uspomena.

Sportska novinarka i urednica HRT-a Mirna Zidarić bila je jedna od gošći prvog dana Ljetnog vrta by Gloria, eventa kojeg smo svi nestrpljivo čekali i koji nas je vratio u dane prije pandemije. U atriju Arheološkog muzeja te tople ljetne noći uživali smo u zagrebačkim šansonama, a pridružili su nam se brojni poznati, od Renate Sopek, Antonije Stupar Jurkin, Elizabete Brodić, Ronalda Brausa, Marije Jerneić, Sanje Vejnović, Sanje Doležal i mnogih drugih. S njima smo popričali o najdražim uspomenama koje vežu uz hrvatsku metropolu, rekli su nam i koja su im najdraža mjesta u gradu, a i hoće li Zagreb 'napustiti' ovoga ljeta i noge ispružiti na hrvatskoj obali.

“Moje prvo sjećanje na Zagreb? Vjerojatno bih trebala reći Petrova bolnica, gdje sam se rodila, ali teško da bih se sjetila tog trenutka. Obično kad prođem tamo onda se sjetim kako mi je majka pričala 'evo, tu si rođena'. U blizini smo živjeli i odrasla sam tamo. Također, selili smo se u nekoliko kvartova, ali Zagreb je apsolutno moj grad”, rekla je Mirna Zidarić. Trenutačno živi u Martićevoj ulici, koja je nedavno 'niknula' zbog novootvorenih kafića i restorana, a kaže kako ju ona i njezini susjedi zovu zagrebačkim Sohom.

image
IVANA NOBILO/CROPIX

Čitajte i: Provjerite kako smo se proveli na drugoj večeri Ljetnog vrta by Gloria: Uživalo se uz Dina Antonića i zagrebačke šlagere

Čitajte i: Vesela ljetna elegancija: Na hit zabavi sve su oči bile uperene u odlične stajlinge poznatih dama

“Trenutačno mi je park u Martićevoj najdraži. Tu se okupljamo sa susjedima, družimo se. Zbližili smo se svi nakon potresa, izmjenjujemo potresna iskustva, naravno, i ona mnogo ljepša, i baš nam je ugodna atmosfera”, rekla je Mirna. S njom smo razgovarali i uoči Europskog prvenstva kad je pozirala na 16. Fotosofiji na poziv fotografa Damira Hoyke. Tad nije željela prognozirati plasman Hrvatske kako nas ne bi “urekla”, no sad je rekla svoje mišljenje o ispadanju iz osmine finala.

image
Anja Alavanja u Eucerinovom kutku na Ljetnom vrtu by Gloria.
NERA SIMIC/CROPIX

Čitajte i: Pogledajte kako smo se proveli na partyju sezone: Ljetni vrt by Gloria u atriju Arheološkog muzeja oduševio posjetitelje

Čitajte i: Renata Sopek i Antonija Stupar Jurkin zablistale na događaju ljeta: ‘Obožavamo centar grada‘

“Sad je malo deplasirano reći da su naši nogometaši ostavili srce na terenu, i to tako isprazno zvuči, ali čini mi se da su zaista u utakmici protiv Španjolske dali maksimalno koliko su mogli. Trenutačno očito toliko vrijede, i griješe toliko da ne mogu ići dalje jer naravno, ako radiš takve banalne greške, onda ne možeš niti očekivati da ćeš baš biti prvak Europe", rekla je Mirna iskreno.

image
Glumica Mada Pešić u Podravkinom kutku u Ljetnom vrtu by Gloria.
IVANA NOBILO/CROPIX

I nakon Eura nema odmora. Čeka ju Croatia Open Umag i Olimpijske igre u Tokiju i puno dnevno-informativnog sadržaja, a nakon Velike Gospe napokon ide na zasluženi godišnji odmor.

Čitajte i: Minea iskreno o svome društvenom životu: 'Noćni život je iza mene, volim šetnje Jarunom i Bundekom'

Čitajte i: Glumica Marija Jerneić jedva suspregnula suze: 'Imala sam tri godine, a sad mi se oči pune suza zbog sjećanja'

image
Gloria produkcija
Linker
18. travanj 2024 21:51