Inspirativne žene 2021.

Marija Husar Rimac i Anđa Marić: Žene koje su pokazale da je sve moguće ako to želiš

Predstavljamo vam ovogodišnje junakinje koje su nas u mnogočemu inspirirale, ali i od kojih smo svi ponešto mogli naučiti. Među njima su i ove dvije dame - pjevačicu koja je rodila s 46. i pjevačicu koja se unatoč teškoj dijagnozi bori i opet pjeva.

Upoznajte sve Gloria zvijezde 2021.: Ovo su inspirativne žene s naše novogodišnje naslovnice

Marija Husar Rimac

Zagrebačka pjevačica ovog je proljeća u 46. godini rodila sina Niku, što je najviše razveselilo sedmogodišnjeg sina Ivana


Cijela ova godina bila mi je obilježena lijepim trenucima u privatnom životu - jer sam na rodiljnom dopustu. Pamtit ću je po rođenju sina Nike - neočekivanom daru suprugu Vjekoslavu i meni - po našim obiteljskim trenucima i radosti koja je došla u naš dom. Stariji sin Ivan također se jako veselio bratu, kojeg obožava, tako da smo svi u jednoj čarobnoj atmosferi iz koje ne izlazimo iako situacija oko nas nije bajna. Nadam se da će nam i iduća godina biti tako divna i optimistična, da ćemo svi biti zdravi i da ćemo moći živjeti bez ograničenja. Želim da Ivan bez problema ide u školu, da nema izolacija i nastave putem Zooma. To zapravo želim svoj djeci: da žive normalno, slobodno i nesputano te da se vesele čarima života i svemu lijepome što on nosi. U profesionalnom smislu priželjkujem povratak svom poslu, poduci iz pjevanja i koncertima, uz želju i nadu da se i taj segment vrati u normalu.

image

Marija Husar Rimac

MARKO MISCEVIC/CROPIX

Ne znam je li me i koliko promijenila ova pandemijska godina, ali definitivno mi je dala više vremena za razmišljanje i promišljanje o smislu života, o međuljudskim odnosima...

I inače svi o tome razmišljamo, no u ova neizvjesna vremena trebali bismo i više, a najvažnije je da iz toga izvučemo pouke, odnosno da budemo još zahvalniji na svemu što smo proživjeli i spremniji za izazove koji su pred nama. Eto, u mom slučaju se promijenilo to da budem zahvalnija za sve što imam - i doista jesam. Bez obzira na sve poteškoće koje život nosi, jedino što mogu reći jest: “Bože, hvala ti na ovim predivnim trenucima i ljudima koje imam u svom životu”.


Anđa Marić

Zagrebačka pjevačica koja je nakon duge stanke i 10 godina borbe s multiplom sklerozom - objavila singl


Ovu sam godinu započela - i završavam je - ozbiljnom tjelovježbom s privatnom trenericom. Smršavjela sam, učvrstila se, pokretnija sam i izgubila sam većinu simptoma multiple skleroze, s kojom se borim već deset godina. Zatim sam izašla iz “autoimunog ormara”, gdje sam se skrivala godinama čekajući da mi bude bolje, a sada znam da prvo moraš pretpostaviti da je sve normalno, tako se ponašati i onda zaista sve i postane normalno. Osim toga, započela sam izazov 365 videa na svom YouTube kanalu - sada sam na 251. - i dogodila se osobna revolucija i totalna evolucija. Odvažila sam se i na put na drugi kraj svijeta pa sam sama otišla u Meksiko i tako si dokazala da ništa nije nemoguće. I da itekako mogu imati lijep život. Novost je i da sam otvorila online tečaj Mala škola za veliki život, imam cijeli razred polaznika pa zajedno rastemo svaki dan. Na scenu se vratila grupa Flare, čija sam nekad bila članica. Brat Jerko i ja ponovno zajedno radimo glazbu te smo objavili singl “Srce mi je na mjestu”, što mi je bila još jedna osobna pobjeda jer sam mislila da je s glazbom gotovo.

image

Anđa Marić

MARKO MISCEVIC/CROPIX

Među osobama koje su me inspirirale u ovoj godini je motivacijska govornica i spisateljica Courtney Runyon, prijateljica kod koje sam bila u Meksiku.

Htjela sam preuzeti njen neuništivi način razmišljanja, koji je ujedno blag i nježan prema sebi. I da, uspjela sam, postala sam takva. Druga osoba sam definitivno ja, odnosno žena koja me gleda iz ogledala i koja me fascinira. Njoj zahvaljujem sve - jer je neslomljiva, uporna, ustrajna i nikad nije odustala od nas. Hvala meni na svemu, spasila sam si život opet i po tko zna koji put. Moram reći da me nadahnuo i moj tata, s kojim živim i od kojeg - naravno, potajno - učim pragmatičnost i jednostavnost prihvaćanja života te primjećivanje lijepoga. Drago mi je što smo u pandemiji naučili razlikovati važno od nevažnog, a nadam se i cijeniti život, dodire, zagrljaje i slobodu kretanja. Barem ja jesam. Naučila sam da ništa ne mogu i ne smijem uzimati zdravo za gotovo, da ništa nije normalno i da ništa nije kao prije. Naučila sam živjeti s tim nepoznatim kao s novim normalnim. U idućoj godini veselim se novim singlovima, videospotovima i fotografijama koje ćemo raditi sa Šimom Eškinjom i našim timom. Veselim se zapravo svemu jer 22 je moj najdraži broj koji mi se uzastopno pojavljuje već nekoliko godina, a pogotovo na satu 22:22.


Čitajte i:

Sanja Musić Milanović, Ivana Bodrožić i Snježana Prijić-Samaržija: Ženska energija za bolju budućnost

Branka Bakšić Mitić i Anita Letica: Žene koje su u izazovnoj godini pokazale svu svoju snagu


Snimatelji: Jure Cukar i Igor Vignjević

Montaža: Adam Bukvić

image
GLORIA

Novi broj magazina Gloria u prodaji je od četvrtka 30. prosinca i online.

Linker
06. travanj 2024 07:46