Hvala kapetane!

‘Luka, ovaj osmijeh mog djeteta ti nikada nećemo zaboraviti‘: Pogledajte kako Modrić bodri Šimuna, dječaka lavljeg srca

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije uputio je dječaku Šimunu Stojanoviću riječi podrške uoči još jedne operacije u Americi. Dječak koji je ujedinio Hrvatsku veliki je obožavatelj Luke Modrića, a kada je to saznao naš veliki nogometaš - nije dvojio - Šimunu je snimio posebno poruku podrške - i dao obećanja koja su malenom dali dodatni vjetar u leđa!

Priča o troipolgodišnjem Županjcu Šimunu Stojanoviću, dječaku lavljeg srca koji se od rođenja bori za svaki korak i prošlog je mjeseca operiran u bolnici u West Palm Beachu kraj Miamija, nedavno je došla do kapetana hrvatske nogometne reprezentacije Luke Modrića. Šimun je vatreni navijač naše reprezentacije i na operaciju je išao u Modrićevom dresu, a njega je to inspiriralo da mu pošalje toplu i dirljivu poruku ohrabrenja dok maleni čeka na još jednu operaciju noge u Americi.
- Bog Šimune, prijatelju moj, nadam se da si dobro. Znam da si veliki navijač hrvatske reprezentacije i mi smo isto tako tvoji veliki navijači. Želim ti da budeš hrabar i jak kao što znam da jesi. Mi smo svi uz tebe - kazao je, među ostalim, Luka Modrić i s druge strane Atlantika izazvao pravu poplavu emocija kod Šimuna i njegove obitelji.

Dječak nije mogao vjerovati da mu se osobno obraća kapetan hrvatske reprezentacije i bezbroj je puta oduševljeno pregledao snimku. No, to nije sve: kad se vrati kući, u Županji ga već čeka novi Lukin dres, koji mu je kapetan poslao.

- Luka, šaljemo i mi tebi jednu poruku: hvala ti što uvijek pronađeš vremena staviti osmijeh na nečije lice, ovaj osmijeh mog djeteta ti nikada nećemo zaboraviti. Sve one titule vrhunskog nogometaša ne mogu se mjeriti sa onom jednom, vječnom - a to je da si divan čovjek, velikog srca! - napisala je na Facebook stranici Za Šimunov korak mama Martina Stojanović.

image
Mama Martina dirnuta je Modrićevim potezom, a Šimunova sreća riječima se ne da opisati. Stalno, kaže mama, gleda video u kojem mu se Luka obraća.



DANIJEL SOLDO/CROPIX

Malog heroja očaravajućeg osmjeha cijela je Hrvatska upoznala 2019., kad su mu liječnici u Americi amputirali lijevu nožicu.

Naime, rođen je s nedostatkom 25 kostiju, bez čašice u lijevom kuku i bez lijevog koljena te s deformacijom bedrene kosti. Uz to ima rascjep kralježnice, a prije dva mjeseca dijagnosticirana mu je epilepsija. S majkom Martinom, policajkom, i ocem Tomislavom, građevinarom, u lipnju je ponovno otputovao u SAD zbog operacije kosti koja mu je rasla na sredini stopala. Prvi dio zahvata je uspješno obavio prošlog mjeseca, a drugi ga čeka do kraja ljeta.

- Sve je pod kontrolom, kost koju su rezali i skraćivali još nije srasla, tako da su terapije odgođene do sljedećeg tjedna, kada kreće s vježbama sa gipsom. Za dva tjedna će probati skinuti gips ako je kost srasla i onda kreću intenzivne fizikalne. Ali sve je dobro, on je predobar i prestrpljiv… - kaže mama Martina Stojanović, a Šimun jedva čeka trenutak kad će se upoznati sa svojim idolom, kao što mu je Luka u videu obećao.

Linker
25. travanj 2024 15:53