LJETNI VRT BY GLORIA

Glumica Marija Jerneić jedva suspregnula suze: ‘Imala sam tri godine, a sad mi se oči pune suza zbog sjećanja...‘

Napokon neki događaj - najčešći je to komentar koji se mogao čuti na prvoj večeri Ljetnog vrta by Gloria, na kojem su se kroz zabavno-gastronomski program evocirale uspomene na Zagreb iz nekih starih vremena...

- Moje prvo sjećanje uz grad Zagreb je bio odlazak u Hrvatsko narodno kazalište po poklon kod Djeda Mraza jer je naš tata tamo radio kao operni pjevač. Stvarno sam bila mala, imala sam tri godine, a sad mi se oči pune suza zbog sjećanja koje mi je ostalo vjerno. Sjećam se kako mi je kazalište izgledalo ogromno i kako mi je to sve bilo jako impresivno - rekla je Marija Jerneić, koja je jedva suspregnula suze govoreći o svome rodnom gradu.

Kako bi proslavili kultni Zagreb, sve njegove posebnosti, znamenitosti i ljude, u atriju Arheološkog muzeja u Zagrebu organizirali smo dvodnevni event Ljetni vrt by Gloria. Prve večeri smo se zabavljali uz kulinarski show Sanje Doležal, zatim kviz o Zagrebu u kojem su se natjecali naši poznati, organizirali smo panel o starim zagrebačkim jelima, a voditeljica Dijana Čuljak sa Sanjom Doležal je razgovarala i o položaju agramerskih žena.

Čitajte i: Pogledajte kako smo se proveli na drugoj večeri Ljetnog vrta by Gloria: Uživalo se uz Dina Antonića i zagrebačke šlagere

More sadržaja, dobre zabave i druženja koje nam je svima nedostajalo bilo je napretek i drugog dana. Za naše drage klijente, pripremili smo koncert Dine Antonića koji je večer uljepšao s izvedbama raznih zagrebačkih šansona. Romantike u toploj ljetnoj večeri nije nedostajalo.

Naše smo sugovornike pitali koja su im omiljena mjesta u Zagrebu. O tome su govorili oni koji su rođeni u glavnom gradu, ali i oni koji su u njega preselili prije tek koju godinu. Marija je u prvoj skupini, a emocije nikako nije krila. Pitali smo ju i koje joj je omiljeno mjesto u Zagrebu, a o tome je, kaže, morala promisliti.

image
Marija Jerneić s ekipom je pobijedila u kvizu.
NERA SIMIC/CROPIX

“Ne mogu vam reći koje je moje omiljeno mjesto. Ima ih puno, ali jedno od najdražih je sigurno Kazalište Komedija u kojem radim te Ljetna pozornica Opatovina gdje sam dugo radila. Uglavnom, moja draga mjesta su vezana uz moj posao i to je tako”, rekla je Marija te dodala kako obožava šetnju Bundekom, a iz studentskih dana najviše ju raduje centar grada u kojem je smještena Akademija dramskih umjetnosti.

Čitajte i: Anja Alavanja odvojila se nakratko od sina i priznala: 'Lijepo je ponovno se družiti'

Čitajte i: Cvijeće, boje, prirodni materijali...Zavirite u čaroban ambijent atrija Arheološkog muzeja na Glorijinom Ljetnom vrtu

Čitajte i: Vesela ljetna elegancija: Na hit zabavi sve su oči bile uperene u odlične stajlinge poznatih dama

“I danas kad sam tamo prošla, uhvatila me sjeta”, rekla je. Na prvoj večeri Ljetnog vrta by Gloria bila je dio pobjedničke ekipe koje se natjecala na kvizu o Zagrebu. Sa sopranisticom i glumicom iz legendarnog filma „Tko pjeva, zlo ne misli” Mirjanom Bohanec Vidović i opernim pjevač Ronaldom Brausom pokazala je zavidno znanje o svom rodnom gradu.

image
Sanja Vejnović i Ronald Braus.
IVANA NOBILO/CROPIX

Marija je 2019. ekskluzivno za Gloriju otkrila kako ona i njezin suprug Branimir Jerneić očekuju dijete, a proslavljena glumica rodila je prošle godine na samom početku pandemije i samo nekoliko dana nakon razornog potresa. Suprug nije mogao biti s njom na porodu, no Marija je sve to stoički podnijela. Otkrila nam je i obiteljske planove za ovo ljeto.

image
Mirna Maras, Renata Sopek, Antonija Stupar Jurkin i Ronald Braus.
IVANA NOBILO/CROPIX

"Mi smo se s jednog dijela ljetovanja vratili, negdje kroz dva tjedna ćemo otići na malo duži godišnji. To će vam ovako izgledati - mama s bebom u plićaku", rekla je Marija.

image
Gloria produkcija
Linker
22. travanj 2024 10:45