SAVJETI STRUČNJAKA

Doktori za ljepotu o tajni zadovoljnih klijenata: ‘Spomenete li sve na konzultacijama, nezadovoljnih pacijenata nema‘

Dr. sc. Boris Filipović, dr. Borna Pavičić i dr. Mladen Duduković otkrili su nam kako se nose s nezadovoljnim pacijentima, koji su najpoželjniji, ali i najučinkovitiji tretmani u njihovoj ponudi!

Još jedan Glorijin panel 'Nova ja' iznjedrio je čuvene tajne ljepote koje se kriju u minimalno invazivnim i neinvazivnim estetskim zahvatima najpopularnijim među ženama, a u posljednje vrijeme sve češće i među muškarcima. Otkrio nam je to plastični kirurg, dr. Mladen Duduković, osnivač zagrebačke Poliklinike Duduković, koji je uz ostale vodeće hrvatske stručnjake za estetsku medicinu - dr. sc. Borisa Filipovića i dr. Bornu Pavičića kroz raspravu došao do zaključka da je ključ dobrog izgleda u kombinaciji više "ponavljajućih" tretmana.

Tretman koji broji stopostotno zadovoljstvo!

Nakon riječi botoks, ona koja joj po popularnosti u razgovoru s pacijentima u estetskoj medicini opasno konkurira je riječ "HydraFacial" - najpopularniji i najizvođeniji tretman na svijetu koji istovremeno raspolaže moćima čišćenja lica, hranjenja i hidratizacije te poticanjem stvaranja kolagena popravljajući pritom kvalitetu kože.

Rezultati su vidljivi nakon prvog tretmana koji je namijenjen koži od 14. godine nadalje, pa nije ni čudno da ova čudotvorna metoda dubinskog osvježavanja lica broji stopostotno zadovoljstvo na Realself - najpopularnijoj stranici s iskustvima pacijenata.

Nezadovoljnih pacijenata uvijek ima, ali ako se konzultacije naprave kako treba i ako u njima objasnite cijeli tijek liječenja...Kasnije skoro da i nema nezadovoljnih pacijenata", objasnio je doktor Duduković o negodovanju pacijenata koje ponekad ovisi i o njima samima - smatra doktor Boris Filipović, otorinolaringolog i subspecijalist plastične kirurgije glave i vrata u zagrebačkoj Poliklinici Lohuis Filipović Medical Group.

Čitajte i: Naši najbolji estetski kirurzi jednoglasno: Sinergijom tretmana protiv neželjene ‘prepunjenosti‘ filerima

Uređaj za potpuno "preuređenje" kože

"U bilo kojem poslu pa tako i u ovom poslu postoji dio nezadovoljnih pacijenata. Neki su s razlogom, neki su bez razloga, ali komplikacije o kojima se jako malo priča sastavni su dio života i ovog posla. Treba im objasniti, treba ih znati pravodobno prepoznati i onda otkriti na koji ih način rješavati. Tu je ključan jedan prijateljski i topao ljudski pristup i to je način na koji uvijek rješavam probleme koji mogu na neki način nastati" , kazao je dr. Filipović kojem je posljednjih godinu dana omiljen tretman uređajem Morpheus 8 koji koristi najnapredniju radiofrekvencijsku tehnologiju InMode za dubinsko “preuređenje” kože. Uređaj ima nastavke s vrlo sićušnim iglicama, putem kojih u kožu ulazi energija što potiče obnovu tkiva, a po čemu je posebno dobar za kožu - otkrio nam je doktor.

Čitajte i: Zašto žene vole kolagen? Gošće Glorijinog panela govore koliko su bitni suplementi za mladost i jesu li dovoljni

Problematična koža s hiperpigmentacijama, psorijazom i vitiligom zahtijeva posebnu njegu. Tamne mrlje su, naime, među najčešćim posljedicama starenja, ali i prekomjernog izlaganja suncu, hormonskih promjena i kožnih upala poput akni, pa dermatolog dr. Borna Pavičić posebno preporučuje švicarsku dermokozmetiku Eptaderm s prirodnim sastojcima kao što su voda sa švicarskih ledenjaka, glikolna i salicilna kiselina te ekstrakti kore magnolije i korijena sladića.

image
Švicarska dermokozmetika Eptaderm za kožu sklonu ljuskanju, depigmentacijama i hiperpigmentacijama: u liniji EPTA SPOT su gel za čišćenje, dnevna krema, SPF 50+ krema za zaštitu od sunca i noćni serum za prevenciju i smanjenje hiperpigmentacija.
VEDRAN PETEH/CROPIX

Kompletna linija za problematičnu kožu

Eptaderm nudi rješenja za kožu sklonu ljuskanju i depigmentacijama, kao i hiperpigmentacijama, a dolazi u formi od gela za pranje lica, dnevne kreme, noćnog seruma, ali i kreme sa zaštitnim faktorom.

Linker
19. travanj 2024 03:22