ISPRED NAŠIH KAMERA

Arija Rizvić o neplodnosti, Severini i ljubavi s Markom Vargekom: ‘Jedva čekam s partnerom pobjeći na putovanje‘

Glumica i redateljica bila je gošća Glorijinog videoserijala ‘Priče sa špice‘. Na ležernoj kavi u centru grada razgovorali smo o karijeri, ljubavi i ženskoj solidarnosti, koja je prijekopotrebna u javnom prostoru.

Mladu glumicu i redateljicu Ariju Rizvić upoznali smo u seriji Nove TV "Drugo ime ljubavi", a u svega dvije godine rada, paralelno glumačkog i redateljskog, uspjela je ostvariti ono za što je smatrala da će joj se dogoditi tek sa 50 godina. Njezin redateljski debi u Hrvatskom narodnom kazalištu sa svega 27 godina ostvarenje je svih snova, a Ariju smo zbog nedavnog uspjeha odlučili ugostiti u našem videoserijalu "Priče sa špice". O predstavi "64" koja trenutačno igra u HNK preko teme o ženskoj podršci u javnosti - do djece i ljubavi. O svemu ovome smo razgovarali na famoznoj zagrebačkoj špici, ispijajući kavu u Takenoko baru, na Cvjetnom trgu.


"Iako sam rođena u Rijeci, Zagreb je postao moj grad, no tu sam već dugo i odrasla sam uz zagrebačku kulturu, pa tako i špicu. Uživam ovdje", rekla je Arija, oduševljena tmurnim popodnevom u glavnom gradu koje nas, na sreću, na snimanju nije "počastilo" kišom. Glumica je možda i školski primjer što odjenuti kada je vrijeme promijenjivo, a za naše snimanje odlučila se za kožnu jaknu s detaljima poput zakovica, crnu dolčevitu, crno-bijele hlače te razigrane salonke s prozirnom petom i šarenim cirkonima.

image
Arija Rizvić na zagrebačkoj špici
VEDRAN PETEH/CROPIX

"Ne opterećujem se što se tiče odijevanja. Na špici sam nekada znala proći i u trenirci jer, primjerice, radim u blizini, malo sam u HNK, malo u Zagrebačkom kazalištu mladih. Nemam pritisak što se uređivanja na špici tiče, ali osobno se volim srediti. Ne volim biti u pidžami niti u trenirci, čak niti kada sam doma", rekla je Arija te dodala kako joj je make up većinom umjeren. "Nabaci" malo ruža i rumenila i "posao" je odrađen.

image
Glumica i redateljica Arija Rizvić ističe kako joj puno znači ženska podrška u poslu, ali i životu općenito.
VEDRAN PETEH/CROPIX

Ipak, kada je riječ o premijeri, poput one za predstavu "64", onda se prepusti u ruke stručnjaka. Predivnu baršunastu haljinu s puf rukavom posebno za nju kreirala je dizajnerica Matija Vuica, kojoj, kaže, vjeruje u potpunosti. Na premijeru su je došle podržati brojne žene iz javnog prostora, poput Severine, Darije Lorenci Fltaz, Jelene Veljače, a Arija nam je odgovorila na pitanje koliko joj znači ta ženska solidarnost.

Čitajte i: Poznate dame zablistale u zagrebačkom HNK: Arija Rizvić oduševila ljubičastim izdanjem, a Severina suptilnim detaljima

"To mi je puno značilo, pogotovo jer ih sve iznimno cijenim. Pogotovo Severinu, koja je moj idol, lavica i borac. Drago mi je da su me podržale, i kao ženu i kao redateljicu", rekla je.

Predstava po dramskom tekstu dramaturginje Tene Štivičić govori o muško-ženskim odnosima, ali i dinamici para koji se suočava s neplodnošću i potpomognutom oplodnjom.

image
Na špici
VEDRAN PETEH/CROPIX

"Dobila sam taj tekst u ruke i nisam nikako mogla odbiti tu genijalnost. To je trenutak u kojem živimo i s čime se jako puno parova susreće. Ja sam još u cvjetu mladosti, ali to je budućnost koja mi dolazi. To me sve čeka i iz te perspektive sam režirala tekst. No, trenutačno ne razmišljam o djetetu i braku", naglasila je Arija. Već devet mjeseci u vezi je s televizijskim novinarom, urednikom i voditeljem Markom Vargekom, a priznaje kako im je zasad predivno. Oboje su prezaposleni, a "izgubljeno" zajedničko vrijeme nadoknadit će uskoro na nekom putovanju.

Čitajte i: Stižu vam 'Priče sa špice': Novi Glorijin videoserijal donosi priče s poznatima u najprometnijoj ulici u metropoli

"Želimo se odmoriti, posvetiti jedan drugome, a još uvijek ne znamo gdje će to biti. Vjerojatno ćemo odlučiti dan ranije", rekla je simpatična Arija.

Linker
12. ožujak 2024 20:30