DARKO TOMAŠ/CROPIX
ŽENA JE ŽENI MAJSTORICA

Ana-Marija Percaić u ulozi u kakvoj je još niste vidjeli pokazala je izniman talent i za građevinu

U našoj novoj rubrici zagrebačka glumica Ana-Marija Percaić donosi praktične savjete za uređenje doma: na prvom zadatku koji možete pogledati u videu bojila je zidove i postavljala bordure u suradnji s Pevexom!

U našoj novoj rubrici zagrebačka glumica Ana-Marija Percaić donosi praktične savjete za uređenje doma: na prvom zadatku koji možete pogledati u videu bojila je zidove i postavljala bordure u suradnji s Pevexom!

U dobi od tri godine omiljena igračka zagrebačke glumice Ana-Marije Percaić (34) bio je čekić, a najdraže mjesto za zabavu metalska radionica njezina oca Franje. Igranje lutkicama nikad je nije zanimalo, a s odrastanjem ta strast prema građevinskim radovima nije nestala, nego ojačala. Udružila se s umjetničkom crtom za dizajn interijera, koju je naslijedila od majke Elizabete, pa su Ana-Mariji danas najdraži hobiji sve vrste građevinskih i dizajnerskih radova u domu. Zato je bila savršen izbor za našu novu rubriku “Žena je ženi majstorica”, u kojoj rušimo predrasude o tipično muškim poslovima i otkrivamo male tajne vještih ženskih ruku.

Za početak, u suradnji s Pevexom Ana-Marija nam je otkrila kako obojiti zidove čajne kuhinje i na njih postaviti ukrasne bordure. Pogledajmo!


Za izvođenje ovih poslova trebat će vam, naravno i kvalitetan materijal.


  • Ljepilo montažno Bison montagekit transparent 310 g - 64,90 kn
  • Unutarnja boja za zid JUB Jupol Gold 2,5 l - 56,90 kn
  • Glet masa polimer cementna Chromos Svjetlost 1kg - 9,99 kn
  • Mjerni alat Libela 600 mm - 54,90 kn

Sve navedene proizvode možete pronaći u Pevexu!


MALE TAJNE VELIKIH MAJSTORICA

Da bi bojanje zidova i postavljanje bordura u kućnoj izvedbi uspjelo, Ana-Marija Percaić savjetuje kako si olakšati posao.

  1. Najvažnije je imati dobar alat. Za bojanje zidova to podrazumijeva kvalitetan valjak i četke, pogotovo ako se boja više prostorija. Rezultat će biti bolji ako kupite valjak koji se može prati i koristiti više puta te četke od prirodnih materijala za bojanje rubova. Kad su u pitanju bordure, najvažniji su mala pila i kutnik - alat uz pomoć kojeg ćete precizno označiti mjesta na kojima treba ispiliti bordure.
  2. Pažljivo postavite najlone za zaštitu i precizno ih učvrstite pik trakom. To će spriječiti stvaranje nereda i prljavštine tijekom radova. Zapamtite, najgore je nakon radova čistiti mrlje od boje po cijelom stanu.
  3. Ako ste se odlučili za zidove u boji, uvijek kupite skuplju, strojno zamiješanu boju. Ona se bolje suši i pokriva od one koju možete sami zamiješati dodajući tonere u osnovnu boju. Iz iskustva znam da dodavanje tonera na kraju može ispasti skuplje nego da ste kupili gotovu boju, pogotovo ako želite tamnije nijanse.

Kako korak po korak obojiti zidove i postaviti bordure bez stresa, doznajte u novom broju Gloria magazina, koji je na kioscima od četvrtka, 12. studenog.

image
Nova Gloria u prodaji!
Linker
26. travanj 2024 05:15