Paula Šik Sik
#šiksik

ADVENT S PAULOM ŠIK SIK: Pokažite da ste lijepe

Paula Šik Sik za svojih 60 tisuća followera na Instagramu i naše čitatelje tijekom prosinca smanjuje adventski stres: Gdje kupiti darove, kako izabrati outfit za sebe, gdje nazdraviti, a gdje se razveseliti - saznajte u serijalu priča Paule Sikirić

John Maxwell Coetzee:

'Zašto?

Zato što ženina ljepota ne pripada samo njoj. Ljepota spada u obilje koje ona donosi na svijet. Dužna je podijeliti ga s drugima.'

I zaista, koliko se slogana o ljepoti svakodnevno vrti na portalima, reklamama i kampanjama…

Nisu ti bez razloga mama i baka uvijek govorile da si najljepša. One dobro poznaju tvoju dubinu, tvoje mane, ali i tvoje vrline. Tvoja ljepota ne dolazi samo s površine koju namontiraš, već iz dubine koju prezentiraš. Iz osmijeha koji te krasi i ljepote karaktera koju imaš i gradiš. Ljepota nije uvijek i samo ono što se vidi.

Ali da se ne zavaravamo, svi na prvu - primijetimo vanjštinu, a tek onda upoznajemo ljepotu osobe koja se nalazi pred nama. Ili pak njezinu ružnoću.

Baš zato smatram da svaka djevojka, žena, majka treba njegovati svoje tijelo i lice. Naglašavati ljepotu šminkom i frizurom.

Naglasi ono što te čini posebnom i drugačijom.

Naglasi svoje usne, oči, jagodične kosti. Naglasi svoje guste obrve, istakni svoje pjegice.

Nemoj me krivo shvatiti, nemoj pokušati sakriti svoje “nepravilnosti” tom istom šminkom. Istakni ih - jer baš te “nepravilnosti” te čine drugačijom i najljepšom! Izdvajaju te.

Nemoj biti rob trendova i mase, iskoristi šminku za izričaj svoga karaktera. Pa bio to samo tanak sloj maskare ili debeli potez vinskog ruža.

Zavedi svojom vanjštinom i onda osvoji ljepotom karaktera!

I ne koristi šminku da bi sakrila sebe. Baš ju iskoristi da bi sebe pokazala. I svoj duh, i svoj svijet, i svoja veselja i svoje muke.

Čak i kada si nikakva, kada ti se ništa ne da, kada bi najradije ostala u krevetu cijeli dan, čak i tada stavi maskaru i malo ruža i kreni dalje, u dan... u novi izazov, u novu pobjedu.

Život se sastoji od malih navika... a ti sebe nauči da baš svaki dan posvetiš sebi... barem na par minuta.

Nije važno hoće li drugi vidjeti i primijetiti. Važno je da ti znaš...

I ponovit ću vam opet: volite sebe... svaki, baš svaki dan.

Dok sebe ne zavolite (ako ima takvih)...

Voli vas vaša

Paula Šik Sik

Paula Šik Sik

Linker
07. srpanj 2022 05:58