Getty Images for Princess Grace
Alter

Unuka Grace Kelly kreira neobične modne komade: 'Inspiraciju pronalazim u ženama iz moje obitelji'

Jedna od najmlađih pripadnica monegaške kraljevske obitelji predano radi na svojoj karijeri u modnom dizajnu, a nedavno je pokrenula marku 'Alter'.

Ako vam na spomen europskih kraljevskih obitelji i njihove odjeće prvo na pamet padaju decentni, klasični kostimi niste u krivu, ali postoje oni koji iskaču iz tih okvira. Među njima je definitivno bila i Grace Kelly, glumica koja je postala princeza od Monaka, koja je na taj europski dvor donijela dah najglamuroznije Hollywoodske ere.

U kući Grimaldi ne nedostaje žena s istančanim stilom, a sada jedna od najmlađih članica dinastije ispisuje svoj trag u modnoj povijesti. Pauline Ducruet, kći princeze Stéphanie i unuka legendarne Grace, pokrenula je vlastitu modnu marku prošle godine, nazvala ju je Alter.

Alter Design
Komadi najnovije kolekcije marke Alter.

Stekla je diplomu iz modnog dizajna na privatnom fakultetu Parsons u New Yorku, a u ožujku je priredila svoju drugu modnu reviju na Pariškom tjednu mode, tik prije nego je buknula pandemija Covid-19.

Reciklaža komada iz ormara

Njezini dizajni su minimalistički, gotovo unisex, a posljednja kolekcija uključuje svilene košulje-haljine, s odgovarajućim balonerima, komade od dekonstruiranog trapera, jakne sašivene od komada materijala. Gotovo cijela kolekcija sačinjena je od već korištenih materijala i vintage tkanina.

Alter Designs
Svi komadi koje kreira Pauline Ducruet mogu nositi oba spola.

Etika njezine modne marke, kako kaže, bazira se na ideji mijenjanja komada koji već postoje u našim ormarima. "Novo lice prepoznatljivih komada kao što su kožne i jeans jakne, jednostavne košulje. Također je riječ i o ideji jednakosti među spolovima i igranju alter ega", objasnila je Pauline.

Ducruet inspiraciju crpi iz modernističke arhitekture, ali i od žena iz svoje obitelji. "Mama me uvijek poticala da se izrazim i da budem ono što jesam. Ta sloboda je ono što me najviše inspirira", zaključila je mlada dizajnerica.

Alter Design
U kolekciji se posvetila dugačkim haljinama-košuljama i pripadajućim balonerima.

Pročitajte i:

Princeza Charlene dovela Dior i zvijezde u Monako

Princ Albert od Monaka zaražen je koronavirusom, nakon što je najavio niz ograničenja u zemlji

Prvi veliki intervju izvanbračne kćeri princa Alberta II

Linker
14. travanj 2024 06:14