Getty Images
Budite spremni za jesen

Zahladilo je pa smo odmah potražili pernate jakne: Imamo 14 modela do 600 kuna

Ako niste pobornik kaputa iz razloga što vas nikada nije dovoljno grijao, logičan izbor su jakne punjenje perjem ili nekim drugim punjenjem koje će vas dovoljno ugrijati za hladnih, jesenskih dana. U trgovinama ima doista širok izbor, a mi smo izabrali 14 neodoljiv modela među kojima se najviše ističu metalik modeli koji će vladati jesenskom sezonom.

S ljetom smo se kalendarski oprostili tek nedavno, iako su niže temperature nastupile još prije. Bez obzira na to što neki od nas nevoljko pozdravljaju jesenske dane, ipak se moramo pripremiti za hladnije vrijeme. Osim kaputa s retro uzorcima i onih u pastelnim bojama, nosit će se i prošivene jakne s punjenjem od perja koje odlično štite od naleta vjetra i kiše.

Ove sezone fokus je na ravne, pomalo "muške" krojeve koji slobodno padaju uz tijelo i ne ističu figuru, kako kod kaputa, tako i kod jakni. Osim toga, vrlo su popularni i oversized modeli koji odlično stoje na uske, pletene haljine, glomazne čizme i minijaturne torbice.

Što se tiče materijala, u trgovinama prevladavaju jakne od poznatog "skliske" tkanine koja odlično odbija vodu i drži vas suhim čak i kod najvećeg pljuska. Ako volite eksperimentirati i privlače vas neuobičajene stvari, nemojte zaobići jakne sjajnog materijala u kojima nećete proći nezamijećeno.

U slučaju da su vam klasične crne ili nude jakne s punjenjem pomalo dosadne, u trgovinama ima širok izbor onih u živim bojama poput cobalt plave ili limun-zelene te onih nešto nježnijih u boji lavande ili bjelokosti.

Linker
24. travanj 2024 20:44