Lorena Duran
 Instagram
nakon 24 godine

Vrijeme za promjene: Kritike su učinile svoje, stiže prva anđelica s oblinama

Slavni brend donjeg rublja napravio je veliku prekretnicu u svom poslovanju i nakon 24 godine u svoje redove pozvao prvu manekenku s oblinama.

Španjolska manekenka Lorena Duran (25) prvi je model s oblinama koji će nositi kreacije na pisti najpoznatijeg brenda ženskog donjeg rublja. Nakon što je javnost u posljednje vrijeme sve više vršila pritisak na brend zbog manjka raznolikosti među manekenkama, ali i u ponudi veličina donjeg rublja, Victoria's Secret odlučio je da je vrijeme za promjene.

"Jako sam sretna i ponosna zbog svog novog posla. Veliko hvala timu Victoria's Secreta na ispunjenju mojih snova, vrijeme je za raznolikost", napisala je manekenka na svom Instagramu i potvrdila da je postala anđelica brenda koji je do sada bio poznat po visokim i mršavim modelima. Nakon manekenke Winnie Harlov koja pati od kožne bolesti vitiligo, ovo je sljedeća naznaka da se u redovima Victoria's Secreta događaju promjene.

Španjolka se manekenstvom počela baviti sa 17 godina te je do sada bila lice u kampanjama ASOSa, Zalanda, a posljednja kampanja koju je odradila bila je za kolekciju koju je dizajnirala glumica Sofia Vergara.

Nakon što su brojke prošle godine pokazale da im poslovanje pada, a do 2018. godine zatvorili su oko 50 trgovina, direktorica brenda Amy Hauk odlučila se uvesti promjene koje će vratiti brendu staru slavu. U svoje redove su među posljednjima uključili manekenku Barbaru Pavlin, prvu manekenku crvene kose Alexinu Graham, a sada će od 1995. godine kada je održana prva Victoria's Secret revija Lorena biti prva manekenka koja neće nositi veličinu S.

Ipak, uspjeli su i u svojem uvođenju promjena, prije mjesec dana, napraviti grešku: mađarsku manekenku Barbaru Pavlin, koja je već dva puta nosila njihovu reviju, predstavili su ne samo kao anđelicu, već kao prvu plus-size anđelicu, čime su na sebe ponovno navukli bijes jer Pavlin ni po čemu ne pripada u plus-size kategoriju.

Na posljednjoj reviji održanoj krajem prošle godine od obitelji anđelica emotivno se oprostila manekenka Adriana Lima nakon što je njihova krila nosila 19 godina. Godinu prije nje umirovile su se i veteranke Gisele Bundchen i Alessandra Ambrosio, a nova pojačanja u brendu posljednjih godina su sestre Gigi i Bella Hadid i Kendall Jenner, iako gledanost prijenosa velike godišnje revije svake godine sve više pada.

Linker
17. travanj 2024 05:03