Getty Images
Planula u trenu

Vratila se s porodiljnog u poslovnoj kombinaciji koju mnoge žene vole: Meghan Markle lansirala svoju kolekciju, trendi torba već je rasprodana

Kolekcija koju je Meghan Markle lansirala uključuje pet jednostavnih, ali bezvremenskih komada koje se uklapaju u svaku radnu sredinu, a za svaki prodani komad jedan se daruje humanitarnoj organizaciji Smart Works koja pomaže nezaposlenim ženama da se vrate na posao.

Kao što je prije najavljivala na svom službenom Instagramu, Meghan Markle službeno je pustila u prodaju svoju modnu kolekciju. U suradnji s humanitarnom organizacijom Smart Works, svojom prijateljicom, dizajnericom Mishom Nonoo te poznatim brendovima kao što su John Lewis, Marks & Spencer i Jigsaw osmislila je odjeću namijenjenu poslovnim ženama. Upravo je u komadima koje je kreirala u suradnji s njihovim dizajnerima stigla i na službenom lansiranju kolekcije u Londonu, što je bilo njezino prvo službeno pojavljivanje otkako je rodila sina Archieja Harrisona.

LONDON, ENGLAND - SEPTEMBER 12: Meghan, Duchess of Sussex departs after launching the Smart Works capsule collection on September 12, 2019 in London, England. Created in September 2013 Smart Works exists to help unemployed women regain the confidence they need to succeed at job interviews and return to employment. (Photo by Chris Jackson/Getty Images)
Getty Images

Supruga princa Harryja odabrala je od glave do pete idealan back to work outfit. Nosila je bijelu košulju Misha Nonoo, remen Ralph Lauren, crne hlače Jigsaw te smeđe cipele Jimmy Choo. Naravno, remen i cipele nisu dio kolekcije. Svoju jednostavnu poslovnu kombinaciju Meghan je "začinila" s dva komada koja su nekad pripadala princezi Diani - zlatnim naušnicama u obliku leptira te narukvicom s plavim dragim kamenjem.

LONDON, ENGLAND - SEPTEMBER 12: Meghan, Duchess of Sussex arrives to launch the Smart Works capsule collection on September 12, 2019 in London, England. Created in September 2013 Smart Works exists to help unemployed women regain the confidence they need to succeed at job interviews and return to employment. (Photo by Chris Jackson/Getty Images)
Getty Images

Kolekcija na kojoj je vojvotkinja marljivo radila uključuje pet jednostavnih, ali elegantnih komada - haljinu u tri boje (crnoj, plavoj i boji fuksije), košulju, sako, hlače i kožnu torbu u dvije boje (crnoj i konjak).

"Smart Set" kolekcija bit će na popustu najmanje dva tjedna, a za svaki kupljeni komad, jedan iz kolekcije će se donirati Smart Worksu. "Od preseljenja u Veliku Britaniju, bilo mi je iznimno važno sastati se s organizacijama i zajednicama koje se bave smislenim poslom kako bi im pomogla u jačanju njihovom utjecaja", rekla je Meghan prije pokretanja kolekcije.

Što se tiče cijena, one nisu astronomske, što je i očekivano za jedan humanitaran projekt. Primjerice, za haljinu ćete morati izdvojiti oko 160 kuna, za košulju oko 1000 kuna, dok su sako i hlače nešto skuplje - oko 1500 i 960 kuna. Kožna tote torba po cijeni od oko 900 kuna već je rasprodana, ali novinarka Rebecci English, koja prati vijesti s kraljevskih dvora, uskoro će ponovno postati dostupna.

Marks&Spencer
Haljina od krepa, 156 kuna

Jigsaw
Sako 1592 kune, hlače 960 kuna

Misha Nonoo
Bijela klasična košulja, 1000 kuna

John Lewis
Kožna tote torba, 872 kune

Linker
19. travanj 2024 07:48