Promo
otkriva Martina Vrdoljak Ranilović

Varteksova izložba vratila nas je 100 godina u prošlost: Adute za novi uspjeh otkrila nam je kreativna direktorica

Izložba 'Priče koje kroje Varteks' o stoljetnoj povijesti jedne od najznačajnijih tekstilnih tvornica na našim prostorima otvorena je u zagrebačkom Muzeju za umjetnost i obrt. Zavirili smo u postav izložbe i s novom kreativnom direktoricom Martinom Vrdoljak Ranilović porazgovarali o budućnosti ove modne kuće i njenoj važnosti za hrvatsku modnu scenu.

Izložba "Priče koje kroje Varteks" vraća nas u povijest i kroz 14 zanimljivih priča prezentiran je rad i djelovanje kuće Varteks, od kreacija koje je dizajnirala Žuži Jelinek, do starih šivaćih mašina, odijela, kaputa, popularnih 501 Levisica i nove Varteks kolekcije kaputa za jesen/zimu 2019. godine.

Izložba će biti otvorena za javnost do 6. listopada ove godine, a ispred Muzeja za umjetnost i obrt nalazi se i Modabus, nastao po uzoru na autobuse iz tridesetih godina prošlog stoljeća, kada je Tivar (Tekstilna industrija Varaždin koji je 1947. promijenio ime u Varteks) odlazio sa svojim proizvodima u mjesta gdje nije imao trgovine.

Zagreb, 020919.
Muzej za umjetnost i obrt. Trg Republike Hrvatske 10.
U Muzeju za umjetnost i obrt odrzana je konferencija za medije u povodu otvorenja izlozbe Price koje kroje Varteks, koja ce publici prikazati stoljetni rad i djelovanje jedne od najvecih i najznacajnijih tekstilnih tvornica u Hrvatskoj.
Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX
Željko Puhovski / CROPIX

Promo
Varteksov Modabus

Promo

Promo

Predsjednik Uprave Varteksa, Nenad Bakić na otvorenju izložbe je naglasio kako Varteks vraća fokus na modu i dizajn vrhunske kvalitete i od vrhunskih materijala. Jedna od osoba zadužena za povratak starog sjaja Varteksa je i kreativna direktorica Martina Vrdoljak Ranilović koja nam je otkrila kako se posebna pažnja pridaje i dizajnu - beskompromisnom i klasičnom, na čijem temelju će se graditi pravi "fashion". Što nam je Varteks pripremio u budućnosti i kako se nose s trendom "brze mode", otkrila nam je u razgovoru.

Mare Milin

Mare Milin /

Mare Milin

Linker
18. travanj 2024 15:23