novo i neobično

Unikatna kolekcija od reciklirane plastike privlači pažnju na prvi pogled, a idealna je za umjetničke duše

Nova kampanja domaće modne dizajnerice i kostimografkinje svojevrsni je kreativni koncept koji zaokružuje zanimljivu tehniku termičke obrade plastičnog otpada i njegovu manipulaciju.

Dizajnerica Mirjam Krajina je vođena načelima održivosti i filozofijom "minimal waste" kreirala kolekciju Flamingo Shadows izrađenu isključivo od plastičnog otpada, kako bi produžila trajnost inače potrošnih i lako zamjenjivih plastičnih vrećica, čiji otpad ima devastirajući utjecaj na ekosustav.

Naime, do sada su u toj tehnici isključivo nastajale njene unikatne održive torbe "Raw Bag", no inspirirana izložbom Thierryja Muglera u Parizu počela je raditi skulpture od reciklirane plastike koje su funkcionalno postale korzeti.

image

Flamingo Shadows

PROMO

Tehniku termičke obrade otpadnih plastičnih vrećica iskoristila je u inovativnom, estetski zanimljivom i unikatnom vidu te je na taj način proširila i upotpunila svoje izražavanje u ovoj neobičnoj i estetski zanimljivoj tehnici. Svi modeli torbi, kao i korzeti te obuća unikati su i kao takvi se ne mogu istovjetno ponoviti. Iako ove kreacijre možda ne izgledaju kao nešto što bismo nosili na svakodnevnoj bazi, u kombinaciji s jednostavnim komadima mogu izgledati vrlo efektno.

image

Flamingo Shadows

PROMO

Čitajte i: Osim prepoznatljivom elegancijom i ženstvenošću, nova eNVy room kolekcija odiše dozom osvježavajuće ljetne ležernosti

Kada je riječ o bojama, zanimljivo je da je sve rađeno u istoj baby rozoj koja se nametnula kao boja sezone pa sukladno tome dolazi i inspiracija za ime kolekcije "Flamingo Shadows".

image

Flamingo Shadows

PROMO

Na kampanji je radio već uhodani tim profesionalaca koji je zaslužan i za prvu Raw Bag kampanju. "Kada mi je Mirjam pokazala ove genijalne korzete koje je napravila, u glavi sam već imala cijelu ideju za snimanje kolekcije i jedva sam čekala da sve izrealiziramo. Znate onaj trenutak kada vidite nešto toliko drugačije što vam odmah zaokupi svu pažnju i um", rekla je Ivana Pavić koja je zaslužna za kreativni koncept i direkciju te styling kampanje.

image

Flamingo Shadows

PROMO

Fotografije već prepoznatljive estetike rad su Denisa Butorca kojeg s Mirjam veže dugogodišnja kreativna suradnja. Model je sjajna Andrea Jurić dok je styling asistentica Melita Bezjak.

image

Flamingo Shadows

PROMO
image

Flamingo Shadows

PROMO
Linker
17. kolovoz 2022 18:17