Livio Andrijić
Modni dodatak za krizna vremena

U izlogu poznatog salona vjenčanica osvanule lutke s dizajnerskim maskama, doznale smo priču iza toga

U Vesna Sposi otkrili su za Gloria.hr kako su reakcije klijentica redom pozitivne, jer nam svima sada treba malo smijeha, vedrine i pozitive!

Maske su nažalost postale neophodan dodatak za zaštitu u ovo kaotično vrijeme, iako je nekima još uvijek neugodno nositi ih kako bi izbjegli čudne poglede susjeda i sugrađana.

Ipak, neki su s ovog komada medicinske opreme odlučili maknuti stigmu i pretvoriti ga u modni dodatak "za krizna vremena". Jedna od njih je i poznata dizajnerica vjenčanica Vesna Pretković, vlasnica branda Vesna Sposa.

Život mora ići dalje

170320., zagreb 
Salon Sposa 
foto: Livio Andrijic
Livio Andrijić

U izlogu njezine trgovine u Zagrebu osvanule su lutke koje, osim vjenčanica, nose elegantne, svečane maske. Svima koji su prolazili ovaj prizor je zapeo za oko, a Vesna nam je otkrila zašto je uopće došla na ovu ideju.

"Situacija s koronom trenutno je neizvjesna i ne znamo koliko će trajati, a život mora ići dalje. Zasad smo napravili tek nekoliko uzoraka maskica, to su ove koje vidite u izlogu, ali ako situacija i dalje bude alarmantna, našim klijenticama nudimo mogućnost kreiranja maske po njihovoj želji koje mogu nositi na vjenčanju. Naravno, ako se manja vjenčanja budu održavala", objasnila je dizajnerica.

170320., zagreb 
Salon Sposa 
foto: Livio Andrijic
Livio Andrijić

U salonu, kaže, pobrinuli su se da se njihove klijentice osjećaju sigurno te da higijenski uvjeti budu u skladu s uputama Ministarstva zdravstva i Kriznog stožera.

"Prije nego što uđu u salon, naše se mladenke moraju držati protokola kako bi zaštitile i sebe i nas. Prvo moraju u posebnoj prostoriji oprati ruke, zatim ih dezinficirati antiseptikom i staviti gumene rukavice. Svi zaposlenici također nose rukavice, ali i maske, te od klijenata moraju biti na razmaku od dva do tri metra", istaknula je Vesna.

Reakcije klijentica, kaže, redom su pozitivne jer nam svima sada treba malo veselja, smijeha i zabave u životu kako bismo malo odmorili mozak od silnih negativnosti i loših vijesti.

170320., zagreb 
Salon Sposa 
foto: Livio Andrijic
Livio Andrijić

Maske u izlogu, dodala je, stajat će još danas, a ako situacija bude ista i dalje, zadržat će ih još neko vrijeme. "Nadamo se da maske niti nećemo trebati izrađivati niti prodavati jer to znači da je sve došlo u normalu", poručila je Vesna. Do tad, drage dame i buduće mladenke, perite ruke, ne izlazite ako baš ne morate i brinite za svoje zdravlje i zdravlje onih oko sebe.

Najbolja zaštita trenutno je ostati doma, stoga podržite kampanju #ostajemdoma!

Facebook

Instagram

Twitter

Linker
16. travanj 2024 05:55