Dugogodišnja suradnja

To im je u krvi: Modna kuća Dior ‘regrutirala‘ još jednog člana monegaške kraljevske obitelji

Mladi bračni par najnovije su ‘akvizicije‘ poznate francuske modne kuće koja dugi niz godina surađuje s članicama (i članovima) kraljevske obitelji kneževine Monako.

Ne može se reći da je iznenađenje što je Pierre Casiraghi, najmlađi sin princeze Caroline, postao najnoviji ambasador muške mode za Dior. Sudeći i prema njegovom izgledu, kao i dugogodišnjoj suradnji njegove obitelji s tom modnom kućom, Pierre je idealno lice za reklamu elegantnih Diorovih odijela. Tako se pridružio svojoj supruzi, prelijepoj Beatrice Borromeo, koja već nosi tu titulu.

Prilikom objave ove velike vijesti iz Diora su rekli zašto je baš Pierre Casiraghi idealno lice za predstavljanje njihove odjeće. "Monegaški biznismen utjelovljuje novi smjer u ostavštini Diorovog krojačkog zanata koje konstantno i iznova poboljšava Kim Jones, sinonim za bezvremensku modernost", kazali su iz modne kuće.

image
Pierre Casiraghi i Beatrice Borromeo oboje su zaštitna lica Diora.
SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Bivša radijska i televizijska novinarka Beatrice Borromeo već radi s Diorom u sličnoj ulozi. Supruga Pierrea Casiraghija, majka dvoje djece, u svojim službenim istupima i fotografiranjima najčešće se pojavljuje u Diorovim kreacijama, iako je početkom godina otkrila da privatno vrijeme njihova obitelj provodi ipak manje glamurozno.

Čitajte i: Čuvarica koza i ovaca: Princeza jedne od najglamuroznijih obitelj na svijetu obožava rad na farmi

Jednostavan život

Naime, Casiraghi i Borromeo imaju veliko imanje na kojem drže krave, koze, ovce i konje, uz polja na kojima uzgajaju usjeve. Par je velik dio vremena tijekom karantene provodio u brizi za blago. Tako je bivša novinarka poslovni tempo uskladila sa životom na farmi na jugu Francuske, gdje sa suprugom proizvodi svoj sir i uzgaja povrće.

image
Pierre i Beatrice samo nastavljaju niz obiteljske suradnje s Diorom.
SIPA PRESS/PROFIMEDIA

No veza između modne kuće Dior i Grimaldijevih nije započela s najmlađim nasljednicima te kraljevske loze nego traje već generacijama. Casiraghijeva baka, princeza Grace (prije udaje poznata kao Grace Kelly), za formalna događanja birala je najčešće upravo Diorove kreacije. Među poznatijima je bijelo Diorovo odijelo u kojem je objavila zaruke s princom Rainierom III. Uz to podupirala je njihova dizajnera Marca Bohana, tako da je otvorila prvi Dior Baby butik u Monaku još 1967. godine.

Poznavatelji ove kraljevske obitelji znaju da u kući Grimaldi ne nedostaje žena s istančanim stilom, a sada je i jedan od muških članova obitelji profesionalnije zagazio u svijet mode, kao ambasador njihove 'kućne' modne marke - Diora.

Čitajte i: Unuka Grace Kelly kreira neobične modne komade: 'Inspiraciju pronalazim u ženama iz moje obitelji'

Linker
19. travanj 2024 01:02