Raisa Vanessa
Neka nova imena

Tjedan mode u New Yorku: 10 novih dizajnera za koje morate znati

Počeo je Tjedan mode u New Yorku na kojem će ćemo vidjeti najnovije kolekcije nekih od najvećih imena svjetske modne scene. Iako će ovosezonsko izdanje trajati samo pet dana, a ne osam kao prijašnjih godina, to će biti dovoljno vremena i za neke nove dizajnere i brendove koji će svoje radove predstaviti po prvi put.

Blancore

Blancore

Glavni moto brenda Blancore jest da odjeća treba biti kao druga koža, a u njihovim kolekcijama prevladavaju zemljane boje, klasični komadi i asimetrični krojevi.

AKNVAS by Christian Juul Nielsen

AKNVAS by Christian Juul Nielsen

Dizajner Christian Juul Nielsen radio je za neke od najprestižnijih modnih kuća - Dior, Oscara de la Rentu, Ninnu Ricci, ali mu je želja uvijek bila pokrenuti vlastiti brend. AKNVAS zapravo je skraćenica od pojma "a canvas", u prijevodu "platno" te predstavlja Nielsenovu jedinstvenu viziju brenda.

Deveaux

Deveaux

Pravo osvježenje na modnoj sceni svakako je Deveaux, brend čije kolekcije nose žene svih rasa i starosti, zahvaljujući njegovom kreativnom direktoru Tommyju Tonu. Tommy je godinama fotografirao street style po cijelom svijetu, a onda je odlučio krenuti u novom smjeru i spojiti svoje dvije strasti - modu i fotografiju.

Eliana Murargy

Eliana Murargy

Dizajn Eliane Rodrigues Murargy inspiriran je ženom "The Aje" afričkog podrijetla koja ima nevjerojatne kozmičke moći. Debijem na NFW-u odat će počast rijeci Osun koja teče od Nigerije do Gvinejskog zaljeva u Atlantskom oceanu.

Cie Denim

Cie Denim

Osnivačica brenda Kelcie Schofield svoje traperice izrađuje od odbačenog ili oštećenog trapera koji pronalazi u rodnom New Yorku i tako smanjuje količinu vode i otpada pri proizvodnji odjeće od trapera. Njezin inovativni dizajn, koji uključuje takozvane "obrnute traperice" s pasicom na nogavicama" doći će do punog izražaja na predstojećem showu.

Jahnkoy

NEW YORK, NY - JULY 10:  Model performs at Jahnkoy Runway Show New York City Men's Fashion Week at Industria on July 10, 2018 in New York City.  (Photo by Jared Siskin/Getty Images)
Getty Images

Živopisna i električna prezentacija ulične odjeće s ruskim vezom na Men's Fashion Week-u djelo je vizualne umjetnice Marie Kazakove koja će na ovogodišnjem NFW-u sigurno napraviti jednako moćan show.

Kyle + Shahida

Glumica Kyle Richards pokrenula je modni brend u suradnji s dizajnericom Shahidom Clayton, a njihova kolekcija uključivat će komade za suvremenu ženu. Hoće li reviju nositi i Kyleina nećakinja Paris Hilton, vidjet ćemo uskoro.

Raisa Vanessa

Raisa Vanessa

Brend Raisu Vanessu osnovale su sestre iz Istanbula Raisa i Vanessa Sason te su jaku dobro poznate među celebrity krugovima. Njihove haljine nosile su Katy Perry, Taylor Swift i Gabrielle Union, a na showu će nas sigurno iznenaditi novim upečatljivim komadima prepunim volana, žarkih boja i sitnih detalja.

I Love Pretty

Na NWF-u vidjet ćemo i debitantsku reviju kineske dizajnerice Xiaojuan Yang, iako sama dizajnerica neće moći prisustvovati reviji. Naime, njoj i njezinom timu odbijene su vize za ulazak u SAD pa će reviju morati pratiti preko interneta. Njezina odjeća odlikuje se ženstvenošću i visoko kvalitetnim materijalima.

Laduma Ngxokolo

BERLIN, GERMANY - JULY 08:  Designer (R) Laduma Ngxokolo and a model walk the runway at the 1981, Maxhosa By Laduma, Soboye show during the Mercedes-Benz Fashion Week Spring/Summer 2015 at Erika Hess Eisstadion on July 8, 2014 in Berlin, Germany.  (Photo by Frazer Harrison/Getty Images for Mercedes-Benz)
Getty Images for Mercedes-Benz

Maxhosa koji je osnovao južnoafrički dizajner Laduma Ngxokolo uspješno je prenio tradicionalnu simboliku Xhosa plemena na suknje, pulovere i kardigane te kreirao pletene komade koji odlično griju u zimskim mjesecima.

Osim spomenutih dizajnera, na New York Fashion Weeku moći ćemo vidjeti i britanski Self Potrait koji je nedavno otvorio prvu trgovinu u njujorškom Sohou, Reese Copper kojeg je osnovao istoimeni dizajner, Shopbop koji je navršio 20 godina na modnoj sceni te Social-Work, mladi brend posvećen etičkoj proizvodnji, radikalnoj transparentnosti i dijlaogu između kupaca, dizajnera i radnika u tvornicama.

Linker
19. travanj 2024 07:10