Nike
BUDUĆNOST JE SADA

Tenisice iz filma "Povratak u budućnost 2" konačno su postale stvarnost

Dvadeset i sedam godina nakon što je Marty McFly uskočio u tenisice koje se same vežu u filmu „Povratak u budućnost 2“, Nike izbacuje stvarnu verziju tenisica u limitiranoj kolekciji, a sretni vlasnici će biti odabrani putem online izvlačenja.

Napravljeno je samo 89 pari tenisica Nike Mag, tenisica koje su "individualno prilagodljive“ i koje se prilagođavaju stopalu osobe koja ih je obula. Broj pari u kolekciji je svojevrsna posveta 1989. godini jer je to godina premijere filma "Povratak u budućnost“.

Sva sredstva koja Nike prikupi prodajom ovih tenisica bit će proslijeđena fondaciji Michaela J. Foxa koja se bavi istraživanjem i razvijanjem lijeka za Parkinsonovu bolest. Nike se udružio s ovom organizacijom i za nju prikupio deset milijuna dolara još 2011. kada su održali aukciju za inicijalnu verziju tenisica, a Micahel J. Fox, koji je igrao glavu ulogu u filmu, prošle je godine dobio svoj par.

/ Nike

Svatko može sudjelovati u izvlačenju tj. aukciji za ove tenisice putem Nikeove internetske stranice. Jedna "karta“ za sudjelovanje stoji deset dolara (koji se automatski uplaćuju fondaciji Michaela J. Foxa), a ne postoji ograničenje u broju ulaznica koje jedna osoba može kupiti. Ponude se prikupljaju do 11. listopada, a pobjednici će biti objavljeni 17. listopada.

Linker
25. travanj 2024 17:37