iMAXtree
TJEDAN MODE U PARIZU

Talijanska kuća Valentino oduševila novom elegantnom kolekcijom

Iako su se s nestrpljenjem očekivale promjene u njegovim prvim samostalnim kolekcijama za kuću Valentino, dizajner Pierpaolo Piccioli svojom je trećom linijom, predstavljenom na Tjednu mode u Parizu, dokazao da će se držati provjerenog recepta i dalje nastaviti s prepoznatljivim kreacijama kojih se žene ne mogu zasititi.

Kreativni direktor talijanske modne kuće u svojoj se novoj kolekciji fokusirao isključivo na večernje haljine za jesen/zimu, a njihov niz "razbio" je pokojim kaputom ili, pak, odijelom. Ipak, svoje elegantne kreacije prilagodio je i za dnevne kombinacije, a osim viktorijanskih haljina prevladavale su i choker ogrlice te kožnate čizme, od kojih su one crvene privukle najviše pozornosti.

IMAXtree

Za novu kolekciju inspiraciju je pronašao u radu talijanske dizajnerske i arhitektonske grupe Memphis poznate po proizvodnji postmodernističkog namještaja, materijala i metalnih objekata u osamdesetima prošloga stoljeća. Na viktorijanskim haljinama grafikama je dočarao njihov pokret te se različitim uzorcima i detaljima poigravao na baršunastim haljinama taman ispod koljena i lepršavim kreacijama dužine sve do poda. Jedan od razloga zbog kojih žene vole njegove haljine je i to što ne otkrivaju mnogo – osim kada se radi o prozirnim komadima, koji su najčešće „skriveni“ kaputima. Dugi, rukavi, visoki ovratnici, stisnuti struk i intrigantni detalji na prepoznatljiv način kuće Valentino jednostavno zrače seksepilom.

IMAXtree

Pogledajte njegovu treću samostalnu kolekciju za kuću Valentino otkako je Maria Grazia Chiuri postala kreativna direktorica kuće Dior. Piccioli nastavlja zadržavati klijentelu talijanske kuće koja se ne može zasititi njegovih ženstvenih krojeva.

Linker
15. travanj 2024 05:47