Vladaju plažama

Svjetlucavi kupaći kostimi domaćeg brenda 'Frou Frou' nova su modna opsesija trendseterica

Kupaći kostimi svake su godine sve ljepši, a posljednjih nekoliko sezona vladaju retro modeli s visokim strukom, veselim uzorcima i neočekivanim materijalima poput pliša koji outfitu za plažu daju dozu elegancije i sofisticiranosti. Surfajući društvenim mrežama, za oko su nam zapeli bikiniji i jednodijelni kostimi od svjetlucavog materijala koje žene sve više obožavaju i to ne bez razloga. Ove jedinstvene modne komade potpisuje domaći brend Frou Frou, a kreativka iza njega, Simona Augustić, otkrila nam je sve o brendu i zašto je uopće poželjela baviti se izradom kupaćih kostima.

Život u Italiji, u Rimu i ljetovanja na Sardiniji, objašnjava Simona, imali su najveći utjecaj na pokretanje brenda Frou Frou koji djeluje već pet godina. Ova 33-godišnja Zagrepčanka zapravo je ekonomistica po struci, no oduvijek je obožavala modu, a posebice kupaće kostime te su joj najveća inspiracija zapravo bile talijanske žene. "Talijanke su posebne, od travnja kreću u pripremu za svoje "ljetno tijelo". U svom ormaru imaju desetke bikinija, a plaže u Italiji više nalikuju filmskom setu nego "samo" plaži. Taj osjećaj ljepote i glamura htjela sam donijeti i u Hrvatsku, da se svaka žena, bez obzira na svoju figuru osjeća posebnom i lijepom", rekla je dizajnerica.

Simona Augustić

Simoni je u početku izrada kupaćih kostima predstavljala samo hobi, no strašću i upornošću pretvorila ga je u posao. "Odvažila sam se, otvorila firmu i uživam donositi svjetske trendove kupaćih kostima u Hrvatsku. Uživam stvarati. Bikiniji od lurexa ove su godine hit u svijetu. Mogli smo ih vidjeti na brojnim svjetskim zvijezdama poput Rihanne, sestrama Kardashian, Belen Rodriguez...", kaže Simona, čiji su kostimi zapravo vrlo jednostavni.

No, njihova posebnost je upravo u tome - jednostavnosti jer lurex od kojeg su napravljeni govori sam za sebe pa ne zahtijevaju dodatne detalje ili neobične krojeve. Svi modele kostima smišlja upravo Simona, a u dizajnu joj pomaže tvrtka iz Ozlja, gdje je pronašla super tim s kojim surađuje već godinama. Osim udobnosti i elegancije, Frou Frou kupaće kostime odlikuje i ručna izrada te kvalitetan materijal koji Simona nabavlja isključivo u Italiji.

Ako ste se pitali zašto baš naziv "Frou Frou", objašnjenje je vrlo jednostavno. "Frou Frou je talijanski (i francuski) izraz za sve što je slatko, ljupko, lijepo, ukrašeno volančićima, a upravo su to bile karakteristike moje prve kolekcije kupaćih kostima na volančiće 2015. godine", ističe Simona te napominje da se ime brenda izgovara "fru-fru".

Simona Augustić

Prije četiri godine Simona je bila među prvim dizajnerima, ako ne i jedina, koja je nudila ručno rađene kupaće kostime. Iako se s godinama ta ponuda povećala, dizajnerica kaže da se mali dizajneri još uvijek ne cijene dovoljno te kupci očekuju vrlo niske cijene, bez obzira na to što se radi o unikatnoj odjeći. "Zato su moji modeli jednostavni, a naglasak je na materijalima, kako bi cjenovno mogli biti pristupačni svima. Ipak je moja publika mlada, uglavnom su to studentice i mlade cure, koje žele izgledati posebno, a ne žele se limitirati na kupnju samo jednog kupaćeg kostima. Na prvom mjestu im je kvaliteta, jedinstvenost, ručna izrada i onaj željeni wow efekt. Imati nešto posebno i biti jedina na plaži u takvom bikiniju ", otkriva.

Simona svoju publiku svake godine iznenadi nečim novim. Prvo je započela s volanima pa nastavila s kostimima s cvjetnim detaljima, a ove je godine svjetlucavi lureks potpuno oduševio obožavateljice brenda, kako domaće, tako i strane, najviše upravo Talijanke od kojih stalno dobiva upite. U ponudi se trenutno nalaze dvodijelni i jednodijelni modeli s brazilskim krojem gaćica, ali i onim retro s visokim strukom. Cijene se kreću od 120 do 300 kuna, ovisno o modelu.

"Jako smo zadovoljni odazivom, traži se svaki model, a već pripremamo i one za iduću godinu. Izbacit ćemo i modele za velike košarice jer su jako traženi", poručuje Simona te otkriva kako oko Božića možemo očekivati limitirano izdanje bikinija za one koje tada putuju u toplije krajeve, ali i jedno iznenađenje. "Trenutno radimo punom parom i na jednom drugom odjevnom predmetu koji će izaći početkom rujna. Velika sam ljubiteljica boho stila te će novitet biti upravo u tom stilu. Sigurna sam da će savršeno upotpuniti Frou Frou ponudu", zaključuje dizajnerica.

Frou Frou kupaće kostime možete nabaviti na njihovoj službenoj stranici te ih pratiti na Instagramu i Facebooku.

Linker
20. travanj 2024 01:54