Ivan Filipović
U SKLOPU FESTIVALA

Stiže pop-up dućan Silvija Vujičića: Na majicama, trenirkama i kapama vraća erotske motive u fokus

Povodom petog trijenala festivala 'Ekstravagantna tijela', otvara se i pop-up dućan umjetnika i dizajnera Silvija Vujičića, gdje će se moći kupiti odjevni predmeti s motivima erotskih crteža, nastali upravo na temu izložbe ovogodišnjeg festivala 'Ekstravagantna tijela: Ekstravagantna ljubav'.

Erotski crteži na t-shirtovima, trenirkama i šiltericama, prepoznatljivima za Vujičićev brend E.A. 1/1 S.V., inspiraciju vuku iz raznih izvora od antičke Grčke i drevnog Egipta, pa sve do srednjeg vijeka i početka 20. stoljeća, a ti komadi sada će biti dostupni i u pop-up dućanu otovrenom od 18. rujna pa sve do 10. listopada u Tehničkom muzeju Nikola Tesla, u sklopu festivala "Ekstravagantna tijela".

- Izvore sam našao u svojoj biblioteci, nije bio problem. Volim knjige tako da se sve nekako desilo spontano. Sadržaj je pronašao mene - kaže Vujičić koji je od 2004. surađivao s Kontejnerom, ali će za razliku od umjetničkih performansa i instalacija, ove godine suradnja biti modne prirode.

Ivan Filipović

Ivan Filipović

Ivan Filipović

Kampanju za Pop-In Store Vujčić objašnjava kao nastavak na svoj na modni film "Damirove priče" izrazito erotske tematike iz 2016. U kratkim videozapisima, nastalim u suradnji s kinematografom Ivanom Slipčevićem, glumci su utjelovili izvezene likove s crteža na odjeći te u prvom licu pričali o svojim seksualnim iskustvima.

Cenzurom, objašnjava Vujičić, bez obzira radi li se o izložbenim institucijama ili internetu, nekoć prihvaćeni erotski motivi danas su pohranjeni duboko u arhive muzeja, daleko od ljudskog oka koje u digitalnom dobu postaje sve netolerantnije prema vizualnim motivima erotskog užitka.

Ivan Filipović

Ivan Filipović

Ivan Filipović

Ivan Filipović

Linker
25. travanj 2024 16:54