Jesen/zima 2017/2018

Savršeno nesavršeni komadi u novoj kolekciji hrvatske dizajnerice

Nova kolekcija 'IO Ivana Omazić' usmjerena je na suprotnosti koje na komadi hrvatske dizajnerice postaju dio jedna druge, kao ying i yang, svjetlo i tama...

Izraziti kontrasti prelijevaju se u novu kolekciju IO Ivana Omazić i time postaju nedvosmisleni - nastaje suptilna ravnoteža odjevnih predmeta s čistim suvremenim stilom i osobnošću.

Tehnika ručnog oslikavanja slavi nešavrsenosti, dok se savršenstvo pojavljuje u geometrijskim uzorcima, bogatim detaljima i preciznoj konstrukciji. Obrada i linije su izrazito naglašene pa stvaraju trodimenzionalne efekte, dok su rezovi, pruge, krugovi i nevjerojatni simboli pomješani su u zapanjujuću "simetričnu asimetriju".

Ženstvenost i rigoroznost izražene su u detaljima, dok su mašta i pročišćenost vidljivi na bijelim površinama kao dječji crteži ili cvjetni uzorci na gustom pamučnom tkanju ostvareni kaligrafskom umjetnošću.

Za kolekciju čistih i geometrijskih linija, čiji je velik dio ručno oslikan, inspiracija je bila strast prema Japanu iz pozicije zapadnog svijeta. Slikanje kvadrata i pravokutnika u zlatnoj boji daje crnim i bijelim komadima izrađenim od prirodnih tkanina jedinstvene ukrase. Također, sva je odjeća kreirana tako da traje, svila i pamuk korišten izmjenjuju se s strukturiranim gabardinom ili vunenim tkanjem.

Mekani, topli, kratki i predimenzionirani pleteni komadi čine velik dio nove kolekcije IO Ivana Omazić, koja se može pogledati na online dućanu modne marke, a izrađuju ih vješte ruke sarajevskih majstorica zanat koristeći čistu merinu vunu.

Linker
23. travanj 2024 01:54