Getty Images/iStockphoto
shopping manija

Priprema, pozor, shopping! Ovo su komadi koje hvatamo na Black Friday popustima

Zadnji petak u studenenom rezerviran je za shopping, nekad prije samo u SAD-u, a posljednjih godina sve se veća šoping groznica stvara i na našim prostorima. Ako planirate peglati kartice ovog vikenda, imamo mali vodič na koje komade obratiti pažnju.

Black Friday, kod nas poznat kao crni petak za sve ljubitelje shoppinga označava dan kada imaju priliku željene stvari ugrabiti po sniženim cijenama. Od tehnike, koja je najpovoljnija baš na ovaj dan, pa sve do odjeće, fenomen Crnog petka iz američke se uvukao i u našu kulturu pa cijeli studeni prolazi obilježen najavama za velike popuste i pripremama za šopingiranje.

Kao i na svakom sniženju, tako se i za vrijeme crnog petka lako "zaigrati" i na kraju potrošiti više nego što ste planirali, umjesto da uštedite novac. Povoljne cijene mogu biti varljive, pa prije nego se upustite u shopping groznicu razmislite što vam je zaista potrebno, što će se isplatiti i ciljano kupujte, kako ne biste završili s većicama, ili online košaricama punima na kraju dana nepotrebnih stvari.

via GIPHY

Također, za vrijeme ovakvih sniženja, pametnije je karticu ostaviti kod kuće i u pohod krenuti s gotovinom i tako unaprijed spriječiti da potrošite više od planiranog. Kako bismo vam olakšali misiju, istražili smo ponudu trgovima s odjećom i tehnologijom te smo pikairali komade koji bi se lako mogli naći na akciji, a koje se isplati uloviti.

Neke trgovine poput H&M-a i Stradivariusa već su otkrile koje artikle očekivati po povoljnim cijenama, dok ih neki i dalje čuvaju kao tajnu sve do četvrtka do ponoći. Kvalitetan kaput ili kožne čizme, sako nosiv u raznim prilikama, svečana haljina ili ona svakodnevna za prilike od jutra do mraka samo su neki od artikala na koje smo obratili pažnju.

via GIPHY

U H&M ponudi tako smo pronašli odlične modele kaputa, jakni i toplog pletiva, dok Zara i Stradivarius kriju komade idealne za šik i trendu zimu i party sezonu. Casual komadi nalaze se u ponudi Manga i poljskog brenda Reserved, poput košulja, midi haljina i visokih čizama.

Osim odjeće, najveća pomama na svaki crni petak stvara se ispred trgovina s tehnikom. Mobiteli, igraće konzole, gadgeti i kućanski aparati najisplativiji su u danima ovakvih akcija, pa ih je ponekad teško ugrabiti osim ako se u redu ne pojavite od ranog jutra. Neki brendovi poput već su započeli Black Friday akcije, a neki su najavili njihovo trajanje do kraja tjedna ili sve do početka prosinca.

Preko 900 proizvoda uz popust i do 90 posto nudi HG spot gdje nije loše upecati novi mobitel, TV ili kućanski aparat. Za pametne telefone i satove dobro mjesto je Mobis čiji popusti traju sve do 2. prosinca. Links ima odličnu ponudu laptopa i tableta, s popustima do 70 posto. Nude i PlayStation 4 po cijeni od 999 kuna, digitalne kamere, zvučnike i opremu za gameanje.

Linker
08. travanj 2024 10:10