Zvonimir Ferina
Fashion Week Zagreb/Cro a porter

Predstavljena prva kolekcija u sklopu novog modnog projekta u Zagrebu

Novi koncept ovosezonskih predstavljanja modnih kolekcija domaćih dizajnera zamišljen je u potpuno drugačijem, ekskluzivnijem i intimnijem duhu gdje se kolekcije prikazuju pred užim krugom konzumenata i modnih zaljubljenika. Odgovor je to od strane organizatora, ovoga puta udruženog tima dva najveća hrvatska modna projekta, od sada pod jednim nazivom Fashion Week Zagreb/Cro a porter.

Prvo u nizu takvih modnih showroom predstavljanja u sklopu navedenog projekta, a koji zajednički potpisuju Fashion Week Zagreb i Cro a porter, održalo se sinoć u prostorima Kaptol centra u Zagrebu.

 Publici se svojim trećom autorskom, a prvom samostalnom revijom, ispred brenda Loré predstavila vrlo talentirana i svestrana dizajnerica Loreta Gudelj, privukavši zavidan broj publike, isključivo iz redova svojih kupaca i poklonika njenog dizajna.

Loreta je osim dizajner, po struci povjesničarka umjetnosti i profesorica španjolskog jezika, stoga ne čudi njena vječita inspiracija Južnom Amerikom. U svojoj novoj kolekciji koristi tradicionalne hispanoameričke motive ujedno promovirajući manualni pristup “slow fashion” konceptu mode.

Zvonimir Ferina
Viktor Drago i Loreta Gudelj

Materijali za kolekciju rađeni su ručno prema predlošcima argentinskih tradicionalnih motiva, a tkala ih je nagrađivana tkalja Ivna Matičec. Boje u kolekciji su tople, zemljane, zagasite, ali su uzorci živi. Svi materijali su prirodni - vuna, pamuk, svileni pliš, svila i koža. Misleći na svaki detalj, od kvalitete materijala do savršene izrade, koju zahvaljuje dugogodišnjoj obiteljskoj tradiciji zagrebačkog obrtništva, Loreta je vrlo brzo stekla krug klijenata i zaljubljenika u njen izrazito romantičan i ženstven, a vrlo nosiv dizajn.

Zvonimir Ferina

Loreta odijeva žene u svim godinama u romantične retro dive, pomalo s prizvucima etna, a čak 38 manekenki sinoć je predstavilo 38 vrhunskih kreacija. Večernje varijante isključivo su u crne i bordo, a velik naglasak je na detaljima koji su napravljeni posebno za ovu kolekciju: dugi vuneni šalovi u izvedbi su Ivne Matičec, a metalni gumbi i nakit je izradio poznati kipar Silvio Hrnčir (Lapidarium). Za krojeve korištene su stroge ravne linije jahačkih krojeva koje je dizajnerica osmislila u suradnji s atelierom Grete Gudelj. Cipele potpisuje brand Mass, a odličan make-up Karen Begić Jukčić i Mateja Markač te frizure Vanessa Žigić i Iva Koštić.

Linker
18. travanj 2024 18:41