nostalgija 90-ih

Povratak mode inspirirane grungeom: Dr. Martens i Marc Jacobs donose savršenu obuću za tople dane

Ako vam trebaju kvalitetne, a stabilne cipele ili sandale, možda će vam se svidjeti nova suradnja između dva modna velikana.

Jedan od najčvršćih i najizdržljivijih tipova odjeće su Dr. Martens čizme koje smo obično vezali uz alternativnu supkulturu, i dan danas ih nose svi, neovisno o tipu glazbe koju slušaju ili načina na koji se odijevaju. Martensice su i dalje obožavane, što dovoljno govori o njihovoj kvaliteti, a brend se udružio s luksuznim Heaven by Marc Jacobs brendom kako bi vratio grunge u svakodnevnu modu.

Naime, njihovo partnerstvo uključuje dva tipa obuće - Mary Jane cipele te sandale sa širokim remenjem i debelim potplatima.

I cipele i sandale krasi srebrne kopča u obliku dvoglavog medvjedića, odnosno logoa Heaven by Marc Jacobs, a tu je i prepoznatljiv simbol Dr. Martensa - žuti šavovi.

image

Mary Jane cipele i sandale s platformom produkt su suradnje Dr. Martensa i Heaven by Marc Jacobsa.

DR. MARTENS VIA BESTIMAGE/BESTIMAGE/PROFIMEDIA

Dok je Dr. Martens bio odlučujući dio mode iz 90-ih, Heaven by Marc Jacobs lansiran je 2020. te je postavio grunge na vrh visoke mode dok je bio u Perry Ellisu, američkoj kompaniji za odjeću, modu i kozmetiku.

Ubrzo je stekao hordu obožavatelja zbog svojih zdepastih platforma, mikro mini suknji, majicama za bebe i razigranim dodacima, čiji je dizajn kombinacija ulične mode i androginih stilova koji su definirali stilsku scenu 90-ih.

Čitajte i: Najveći hit za tople dane: Sandale na čičak ponovo je popularizirao Chanel, a mi smo našli cool slične modele

Suradnja ova velika dva brenda priziva nostalgiju, ali i slavi jedan od najvećih trendova 2020. - cipele s platformom koje su u svoje kolekcije uvrstili i poznati svjetski dizajneri poput Versacea i Valentina.

Cipele i sandale su dostupne na webshopovima Marc Jacobs i Dr. Martens po cijeni od oko 1500 kuna.

Linker
19. travanj 2024 04:50