Zara
Ljetni hit

Popularnost poznatog high street lanca ne jenjava: Haljina koju svi obožavaju ima svoj vlastiti Instagram profil

Neobičnost u modi je uvijek na cijeni, no vrlo često se dogodi da srca trendeseterica osvoje upravo jednostavni, klasični komadi koji se mogu kombinirati sa svime. Jedan od takvih komada je haljina iz Zare koja u posljednjih nekoliko mjeseci vrvi ulicama gradova diljem svijeta. Opsesija njome dosegla je tolike razmjere da je dobila i svoj vlastiti Instagram profil, baš kao i jedan Zarin kaput prije nekoliko godina.

Poznati lanac brze mode neizostavna je šoping meka za sve trendseterice koje traže moderne komade po povoljnim cijenama. Popularnost Zare već godinama ne jenjava, a još je i veća kada se slavne zvijezde poput manekenke Emily Ratajkowski vjenčaju upravo u Zarinom žutom odijelu. Na ulicama tada možemo vidjeti po dvije, tri ili čak pet žena u istim Zarinim modelima, a neke od njih toliko su obožavani da imaju i vlastiti Instagram račun. Jedan od njih je i legendarni kaput iz 2016. koje žene nisu prestajale nositi i sezonama kasnije, a sada je dobio konkurenciju u obliku točkaste haljine.

Riječ je o klasičnoj bijeloj midi haljini s crnim točkicama koja na prvi pogled izgleda vrlo jednostavno, ali zbog toga je i posebna jer se može nositi u svim prilikama, a izgledat će još bolje uz neku torbicu, primjerice, u crvenoj boji koja će razbiti monokromatski dojam. 'Poplava' ove haljine na ulicama diljem svijeta potaknula je jednom entuzijasta da za nju otvori poseban račun na Instagramu naziva 'hot4thespot' na kojem dijeli fotografije žena koje je nose.

Neke od njih vole je kombinirati s elegantnim sandalama, dok druge uskaču u udobne tenisice koje nimalo ne 'ubijaju' sofisticiranost ove haljine. I ne, ne obožavaju je samo mlađe generacije, već i starije gospođe koje redovito prate modne trendove. Haljina je u vrlo kratkom roku bila rasprodana pa vraćena na Zarine police, a tolika razvikanost nekog odjevnog predmeta znači samo jedno - nastavlja se prodavati po istoj cijeni kao i prije, odnosno ne ide na sniženje.

Sudeći po ovome triku, Zara itekako dobro zna što napraviti kako bi zainteresirala svoje klijente. Kako je kod brze mode sve upravo u brzini i mogućnosti da ćete propustiti dobar komad ako ga odmah ne kupite, ne čudi činjenica da se svakih nekoliko mjeseci žene masovno zainteresiraju za neki novi. Osim točkaste haljine i kaputa, ista se situacija dogodila i s haljinom upečatljivog uzorka iz osamdesetih, smeđom plisiranom suknjom ili slip haljinom u više varijanti.

Točkastu haljinu možete nabaviti po cijeni od 299,90 kuna na ovom linku, a ako ne želite da vam promaknu hit komadi iz Zare, na Instagramu možete pratiti dva računa posvećena upravo njima - zaraaddiction i thedevilswearzara. Ostaje nam vidjeti koji će sljedeći Zarin komad preuzeti krunu popularnosti.

Linker
19. travanj 2024 12:25