IMAXtree
ZABORAVITE NA MINIMALIZAM

Pogledajte najiščekivaniju kolekciju Tjedna mode u Londonu

Britanski brend Burberry na Tjednu mode u Londonu je istovremeno predstavio novu žensku i mušku kolekciju, a modna kuća je, baš poput i brojnih drugih, prihvatila "see-now-buy-now" koncept, zahvaljujući kojem trendseterice više ne moraju čekati šest mjeseci da komadi iz nove linije dođu u prodaju.

Kolekcija je inspirirana romanom "Orlando", britanske spisateljice Virginije Woolf, a kreativni direktor modne kuće Christopher Bailey otkrio je kako se vodio "idejom življenja u različitim razdobljima i fluidnošću rodova".

- Mislim da se modna industrija dramatično mijenja zbog tehnologije, ali i drugačijeg ponašanja i mi se moramo prilagoditi mijenama. Zbog toga sam inspiraciju potražio u prošlosti, a način na koji komuniciramo kolekciju je vrlo suvremen i moderan - izjavio je Cristopher Bailey, čijom su kolekcijom za proljeće/ljeto 2017. prevladavale zelene nijanse, zagasito ružičasta te zemljano žuti tonovi.

A model presents a creation at the Burberry catwalk show during London Fashion Week Spring/Summer 2017 in London, Britain September 19, 2016. REUTERS/Neil Hall
Reuters

Najupečatljiviji komadi bile su jakne i baloneri inspirirane britanskim vojničkim stilom te uske hlače napravljene od cijelog spektra materijala: od svile i kašmira pa sve do trapera i vune. Novu Burberry kolekciju provjerite u našoj galeriji!

Linker
20. travanj 2024 05:36