/ Youtube
DUOSKIN

Ovo nisu obične privremene tetovaže

Posljednjih nekoliko godina sve je veća ponuda sofisticiranih gadgeta, od pametnih satova do fitness narukvica i bežičnih slušalica. Koliko god da su napredovali, većina još uvijek izgleda kao komad tehnologije i teško ih je uklopiti u vlastiti modni izričaj. Sve bi se to moglo promijeniti zahvaljujući prvim tehnološki unaprijeđenim flash tetovažama – izgledaju poput privremene, metalik tetovaže, a zapravo se radi o elektroničkom uređaju.

Stručnjaci s MIT Media Laba su u suradnji s Microsoft Researchom predstavili sustav DuoSkin – tetovažu koja se izrađuje od zlatnih listića: istih onih koji se koriste za ukrašavanje čokoladnih slastica. Od tankog se sloja zlata može izraditi jednostavan elektronički sklop koji se u kratko vrijeme pretvara u touchpad pomoću kojeg možete upravljati mobitelom, pohraniti podatke, a sigurno će, kako će se tehnologija razvijati, biti implementirane i druge mogućnosti.

Projekt će službeno biti predstavljen na simpoziju ISWC’16 (International Symposium on Wearable Computers 2016), a do tada je na raspolaganju video u kojem možete vidjeti kako nastaju pametne tetovaže.

Linker
20. travanj 2024 10:21