Instagram
moda s hrvatskim potpisom

Originalnije od drugih: Tenisice iz domaćih radionica u koje smo se zaljubili

Pokraj velike ponude poznatih brendova, posljednjih su se godina istaknule tenisice koje nastaju u malim domaćim radionicama i na našem tržištu, u velikoj konkurenciji, uspjele se izboriti za svoje mjesto.

Riječ je o hrvatskim brendovima koji su pronašli vjernu publiku koja voli drugačiji dizajn, ručnu proizvodnju i kvalitetne materijale koje koriste pri izradi tenisica. Otkrili su nam kako proljeće izgleda u njihovim radionicama i što nam ove godine nude za lak i trendi korak.

Popularni Sugar Antsi u proljeće ulaze kroz pravo malo životinjsko carstvo: "Uz dva stara modela pandi i mačaka, koje smo vratili zbog velike potražnje, u mravinjaku smo predstavili nove uzorke Startasica s motivima psa i slona. Puno naših kupaca navijalo je da u novoj kolekciji predstavimo motiv psa pa smo ispunili tu želju: jazavčari i slonovi su bili pun pogodak jer smo u vrlo kratko vrijeme ostali bez nekih brojeva, a naše nove tenisice već su u šetnji po cijeloj Hrvatskoj" - rekli su nam vrijedni Sugar Antsi.

Sugar Ants

Što se tiče dizajna, ostali su vjerni svojem prepoznatljivom stilu - Borovo Startasicama s kojima surađuju. "Sugar Ants kao brend ne pazi baš na trendove kada je u pitanju dizajn jer su svi naši motivi isključivo životinje. Bitno nam je njih oslikati na jedan opušteni i humorističan način kako bi se lakše uklopili na sve odjevne predmete i obuću".

Za izradu jednih Sugar Ants tenisica koriste se prirodni materijali kao što su platno i guma. Tenisice su u potpunosti veganske i za njihovu izradu nije korišten nikakav sastojak životinjskog podrijetla."Ekologija je vrlo bitna sastavnica naše misije i vizije. Od motiva pa sve do pakiranja i korištenja materijala pazimo da naši proizvodi imaju snažnu ekološku pozadinu", kazao nam je vlasnik brenda Zvonimir Šarić i nadodao da u planu imaju još neke novitete.

Sugar Ants

Još jedan od naših brendova koji se odlučio na tržište probiti s tenisicama je MIRET, ime koje kroz tenisice ukazuje na to koliko je obuća veliki ekološki problem.

"Nakon što smo 10 godina razvijali i proizvodili tenisice za neke od najluksuznijih brendova na svijetu, obišli smo nebrojeno mnogo kožara, tvornica đonova i obuće. Ostali smo šokirani koliko obućarska industrija zagađuje okoliš. To iskustvo nas je obvezalo da iskoristimo svoje znanje i napravimo proizvod koji je održiv i poštuje prirodu. Naš glavni zadatak je osvijestiti koliko je obuća veliki ekološki problem i ponuditi alternativu", kazao nam je Hrvoje Boljar iz brenda i otkrio da su za ovo proljeće pripremili čak devet različitih boja.

MIRET

"Glavna inspiracija nam je priroda i njena zaštita. Koristimo mnogo divnih prirodnih materijala. Glavni je tekstil od konoplje koji smo razvili posebno za naše tenisice. Konoplja je iznimno meka, prozračna, prirodno zaštićena od neugodnih mirisa, zaštićena od vode i mrlja uzrokovanih tekućinama. Još koristimo i vlakna od fantastičnih biljaka poput eukaliptusa, lana, kenafa, pluta, kukuruza i kaučukovca", otkrivaju u MIRETU, a da se razvije ovakav ekološki proizvod trebalo im je pet godina te se sada usuđuju reći da je njihova tenisica 'najeko tenisica na svijetu'. U budućnosti planiraju lansirati i potpuno tri nova proizvoda, no za više detalja moramo još malo pričekati.

Za buduće mladenke, no i obožavateljice slatkih tenisica, Shuz. iza kojeg stoje Ljudmila Pribilović i Maja Žirovčić, također ima nove modele. Za ovo proljeće napravili su mali odmak od klasičnog predstavljanja vjenčanih modela tenisica i stavili naglasak na svakodnevnu kolekciju. Kroz cijelu liniju protežu se tri boje, one koje predstavljaju vizualni identitet brenda Shuz. - siva, puder roza i žuto-zelena boja.

Shuz.

Najčešći materijali koji se nalaze na Shuz. tenisicama su čipkani materijali, vrlo romantični cvjetni uzorak i detalji od satena. "I ove godine vrlo su popularne oversized satenske mašne i satenske vezice u pastelnim tonovima. Cijeli izgled tenisice može se 'skrojiti' po želji i omogućava se potpuno usklađivanje obuće s drugim modnim detaljima.

Shuz.

Tenisice postaju sve češće i odabir mladenki koje na prvo mjesto stavljaju udobnost. "Javljaju nam se i djevojke koje preferiraju tradicionalniji tip vjenčanja te se odlučuju za klasičnu vjenčanicu do onih manje konvencionalnih djevojaka koje potpuno kreiraju svoj dan iz snova ne prateći nikakve običaje. Jedno je sigurno, obje strane su prepoznale udobnost i praktičnost koje na vjenčanju pružaju tenisice".

Djevojke ručno i oslikavaju modele čineći ih personaliziranima - od životinja, stihova najdražih pjesama, bicikla kao dragog prijevoznog sredstva, motivi su raznoliki i čine svaki par jedinstvenim.

Linker
24. travanj 2024 01:09